GDA JO9-1 vergeet de volle buit mee naar huis te nemen

Hoofdklasse B

8 februari 2020 9:45

Onbekend

Opstelling GDA JO9-1

Dinsdag 12 februari stond de inhaalwedstrijd tegen Die Haghe op de agenda. Een tegenstander die GDA al vaker tegen is gekomen dit seizoen. Vandaag waren de jongens vol energie. Dat bleek al toen Jeroen ze maar niet van het speeltoestel af kreeg. Deze energie kunnen ze goed gebruiken, want het is dit seizoen nog niet gelukt van deze tegenstander te winnen.

Met Zaid in de goal, Devin en Maik achterin, Levi en Irshaan op de flanken en Robin in de punt begint de wedstrijd. Onze bulldozer Gianni heeft nog een optreden als drummer en sluit een paar minuten na het eerste fluitsignaal buiten adem aan. De sprint van de parkeerplaats naar het veld was meteen een goede warming up.

De wedstrijd
Tijdens de eerste tien minuten gaat het gelijk op. Na goed spel van GDA over de linker kant van het veld wordt Robin aangespeeld en het is voor hem een koud kunstje. Hij prikt de bal langs de keeper en het staat 0-1. Die Haghe wil vandaag ook winnen geeft zich niet zomaar gewonnen. Binnen tien minuten komen zij langs zij en staat het alweer 1-1.

Dan is het weer de beurt aan GDA in een wedstrijd die over en weer gaat en waar het aan wilskracht, agressiviteit (in positieve zin) en doorzettingsvermogen van beide kampen niet ontbreekt. Na een corner is het dit keer Devin die goed positie kiest voor de afvallende bal en deze erin knalt. 1-2 en GDA staat weer voor. Met kansen over en weer zijn het ook vooral de keepers die zich onderscheidden. Maik, Levi, Irshaan, allemaal nemen ze het doel van Die Haghe onder vuur, maar alles wordt gepakt of gaat rakelings naast of over.

In de laatste tien minuten komt Zaid weer in het veld en is het aan Levi om het doel te verdedigen. Na goed druk zetten van Die Haghe, wordt de bal achterin verspeeld en maakt Die Haghe hieruit de gelijkmaker. Het staat 2-2. GDA gaat nu nog harder vechten en domineert. De ouders en trainers voelen dat de winst erin zit vandaag en dat is op heel Ockenburgh te horen. Nadat in de laatste seconden Zaid op het middenveld de bal verovert weet GDA te counteren. Zaid trekt een sprint richting de goal van Die Haghe en ook Robin is mee aan zijn rechter zij. Het is schieten of afleggen. Zaid besluit te schieten, maar de keeper staat in de weg. GDA is zichtbaar aangeslagen, omdat de winst zo dichtbij was. De wedstrijd eindigt in een 2-2 gelijkspel. GDA neemt een punt mee terug naar Madestijn, maar verzaakt vooral om zichzelf vandaag te trakteren op nog twee extra punten.

Het positieve is dat de vechtlust weer terug is en ook hebben de jongens bij vlagen weer het voetbal laten zien waar de trainer zo op hamert. Daarmee is een slechte reeks doorbroken en is de lijn naar boven weer ingezet. Op naar de volgende wedstrijd.