Hoofdklasse A

7 december 2019 9:00

Onbekend

Opstelling GDA JO9-1

Na een vriendschappelijke wedstrijd afgelopen dinsdag tegen Celeritas (uitslag 2-7 voor GDA), en de drukke dagen rondom de Sint, mochten onze jongens weer aan de bak. Ditmaal een uitwedstrijd tegen VCS.

Het was even zoeken waar nu precies de ingang van het complex was. Uiteindelijk kwamen we aan op het veld bij VCS. Met een stevige warming-up en het inschieten van Robin, die vandaag de eerste helft ging keepen, en het veld in de lengte wat groter is gemaakt (want deze voldeed niet aan de afmetingen), kon de wedstrijd beginnen.

Eerste helft
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gaat het in het algemeen erg rommeling. Het lijkt wel of onze jongens te veel pepernoten hebben gegeten, en door alle indrukken van de Sint, te vermoeid waren. Ze letten niet goed op, komen te laat aan in de duels en de ballen komen niet aan.

Tot overmaat van ramp krijgt VCS een onduidelijke uitbal. Onze jongens zijn verbaasd dat deze bal voor VCS is en staan te kijken, waardoor VCS de 1-0 scoort! Na de wedstrijd van afgelopen dinsdag zou je zeggen `ze hebben de smaak te pakken`, maar onze jongens zijn waarschijnlijk toe aan de winterstop. Ook Gianni die normaal overal goed tussen zit, zit even niet in zijn flow!

Na een korte bespreking van Jeroen en Feroz gaat het in de tweede 10 minuten iets beter. GDA krijgt een corner en Irshaan geeft hem voor op Zaid, die hem via de paal, het doel in weet te schieten, 1-1!! Met nog een paar kansjes van beide kanten gaan we de rust in.

Tweede helft
Maik gaat de tweede helft keepen. Robin die de eerste helft in het doel stond en voldoende rust heeft gehad, gaat als een aasgier op zoek naar een doelpunt. Hij scoort dan ook snel de 1-2!

Ze hebben de smaak te pakken. Ze zijn wakker en het spel wordt wat beter van onze kant. Ziad en Irshaan werken als een paard en lopen goed te voetballen. Ze zitten overal tussen en proberen ook de rest van de jongens aan te sporen, om met hun drive door te zetten.

Het harde werk wordt dan ook beloond met een prachtige goal van Zaid, die van afstand de bal zo de kruising in schiet. De supporters en zelfs Zaid stonden met hun handen voor hun mond vol ongeloof. Wat een pracht goal was dit, 1-3.!!

VCS probeert mee te gaan in het niveau van onze jongens. Ze weten dan ook door een foutje van onze kant te scoren, 2-3!

VCS was in de eerste helft de betere, maar in de tweede helft, heeft ondanks het niet op eigen kunnen voetballend GDA toch te overhand. Met een corner voor GDA weet Devin de bal via zijn hoofd richting het doel te koppen. De bal komt tegen de keeper en kaatst terug het veld in. De bal beland in de voeten van Levi, die hem gelijk op zijn pantoffel neemt, bam 2-4!

In de laatste 10 minuten lieten de jongens wat meer voetbal zien. Robin die zijn kans ziet en de 2-5 maakt.

Met nog maar een paar minuten te gaan maakt Irshaan een prima actie. Hij onderschept de bal van de keeper en schiet de 2-6 binnen!

Het eindsignaal klinkt en onze jongens lopen een beetje doelloos naar elkaar toe. Jeroen pept ze op en moedigt ze aan. O ja, we hebben gewonnen. Met een groepsknuffel en juichend sluiten ze de wedstrijd af.

Ondanks de overwinning, hebben ze niet op hun niveau gevoetbald. We weten dat er nog veel meer in zit. Met nog 2 competitiewedstrijden en 1 toernooi kan de winterstop voor onze jongens beginnen. Ik denk dat ze daar echt wel even aan toe zijn.