GDA JO9-1 wint ook zijn inhaalwedstrijd tegen KMD

KMD JO9-1

Hoofdklasse A

10 december 2019 17:30

Opstelling

Na een regenachtige middag met rukwinden komen onze jongens het terrein van GDA op, voor een inhaalwedstrijd tegen KMD. Even aanvoelen hoe het veld erbij ligt. Niet te drassig, dus een prima veldje om een lekker potje op te voetballen. Met een lekker fanatiek ploegje wat KMD is, voorzie ik een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Eerste helft
Irshaan keept de eerst helft van de wedstrijd. De eerste 5 minuten zijn beide ploegen elkaar een beetje aan het aftasten. Geen gevaarlijke acties of goeie combinaties.

Dan ineens in de 6e minuut zien we Levi een kap/draai beweging maken en met een mooie boog, zo de bal richting de kruising van het doel van KMD schieten. De 1-0 is dan een feit!

KMD die hier niet van gediend is, komt gelijk met een antwoordt. GDA staat op dat moment niet op te letten en verdedigd slecht, waardoor Irshaan uit zijn goal moet komen. In eerste instantie pareert hij het schot op het doel, maar door de kaats komt de bal weer in de voeten van dezelfde speler van KMD terecht. Hij schiet nogmaals langs Irshaan. Devin die inmiddels naar de goal is gelopen, kan het doelpunt niet voorkomen. Helaas 1-1. Jammer, maar `niet getreurd, kop omhoog en doorgaan` wordt er langs de lijn geroepen.

Na een korte bespreking in de eerste break, komt Zaid met een actie. Hij neemt de bal vanaf eigen helft mee naar de achterlijn, weet hem voor te geven naar Maik. Helaas zit de keeper hier net tussen en geeft Maik geen kans om hem in te knallen.

Dan heeft GDA een corner. Levi neemt de corner. Robin staat klaar om de bal in te koppen, echter net voordat hij de bal op zijn hoofd wil nemen, onderschept de keeper van KMD de bal.

De kansen zijn er wel maar het ontbreekt aan het afmaken van de acties.  Dan vlak voor rust breekt KMD nog een keer uit. Onze “reddende engel” Irshaan weet dit schot tegen te houden en behoed GDA van een achterstand.

Tweede helft
In de tweede helft van de wedstrijd verdedigd Gianni het doel van GDA. Ondanks dat er geen limonade was hebben de jongens toch een oppepper gehad in de rust. Want Levi ziet zijn kans om met een prachtig schot op het doel, en overstapje van Robin, de 2-1 te scoren!

Met de aftrap van KMD nog maar net achter de rug weet Robin de 3-1 te maken!! Ongelofelijk snel achter elkaar, zo snel dat ik het ene nog niet heb opgeschreven en het volgende doelpunt er al weer in lag!

GDA drukt goed door. Hierdoor komt de bal weer voor de voeten van Robin en knalt de 4-1 binnen. Hij zit in zijn flow!!!!

KMD is de weg even kwijt en probeert zich te vermannen. Doordat GDA op dat moment wat rommelig achterin speelt, komt de bal voor Gianni zijn goal en eigenlijk door een klutsbal weet KMD te scoren, 4-2.

Onze jongens geven het niet op en vooral Robin ruikt nog een doelpunt. Zaid stoomt op vanaf de zijlijn. Hij geeft hem prachtig voor op Robin. Robin op zijn beurt neemt hem vanuit de lucht gelijk op zijn slof en schiet hem diagonaal in het doel, 5-2. Wat een fraai doelpunt!!

Dan krijgt KMD een corner en eerlijk is eerlijk het schot dat die jongen van KMD gaf was knoerthard en niet te stoppen door Gianni, 5-3.

Met nog 2 minuten te gaan, krijgen de jongens van KMD het een beetje benauwd en willen zich nog niet gewonnen geven. Met alles wat ze in zich hebben vechten ze als leeuwen.

Irshaan weet er samen met Zaid nog een actie uit te slepen, maar de keeper weet hem nog net te pakken. De achterhoede van ons weet de boel goed dicht te houden, wat leidt tot gefrustreerde gezichten bij de tegenstander. Dan eindelijk klinkt het eindsignaal.

Yes 5-3 in the pocket. Met hier en daar een paar foutjes was het ondanks de kou weer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Op naar a.s. zaterdag, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.