VELO JO9-1

Hoofdklasse A

16 november 2019 10:00

Opstelling

Na een bespreking in de bestuurskamer deze keer, krijgen de jongens een korte warming-up op het zij veldje. Om klokslag 10 uur floot Michel op zijn fluit om de wedstrijd te laten beginnen.

Eerste helft
Met Maik de eerste helft in het doel, Gianni beginnend als wissel, Devin en Zaid in de achterhoede en Robin, Levi en Irshaan in de voorhoede kon de wedstrijd beginnen. Ze waren er klaar voor.

VELO is een ploeg waar we vaker tegen hebben gespeeld. Geen makkelijke ploeg, maar zoals het de laatste tijd gaat met ons team gaat, zal het zeker geen wedstrijd worden waar we met veel doelpunten verschil van gaan winnen.

Met nog geen minuut gespeeld te hebben weet Zaid, vanaf eigen helft door te breken en knalt de bal in het net, de 1-0 een feit!!! Dit gaat lekker, zullen de jongens hun spirit weer gevonden hebben?

VELO die daar niet van geschrokken is komt ook met een aanval. Maik die bij ons in het doel staat, weet een tegen doelpunt te voorkomen. Dan wordt Devin onderuitgehaald en VELO ziet zijn kans en scoort hierbij de 1-1. Devin moet even naar de kant voor verzorging. Gianni komt er voor hem in.

Al snel moet Gianni aan de bak, hij weet de bal te onderscheppen en speelt hem door naar Robin. Die vervolgens een draai kapbeweging maakt en vrijkomt van zijn man. Deze actie wordt helaas niet beloont met een goal.

Wat ik zie, is dat de jongens weer combinaties maken, overspelen en voor elkaar willen vechten. GDA komt regelmatig dichtbij het doel van VELO en heeft dan ook de meeste kansen. VELO probeert, wat hun sterke punt is, veel van afstand te schieten. Maar Maik staat in het doel en weet de ene na de andere bal te pakken. Af en toe is het billen knijpend en tandenknarsend om naar te kijken.

Na de eerste 10 minuten rust worden we beloont met een geweldige actie van Irshaan. Hij komt er tussen 4 man van VELO, fraai uit door te kappen en draaien en de bal door te spelen naar Levi, die zich aan de zijkant aanbood. Levi neemt de bal mee naar voren en probeert het met een afstandsschot. De keeper van VELO staat ook goed te keepen en weet hier dan ook de 2-1 te voorkomen.

Met snel spel van de keeper weet VELO los te komen en weer door een afstandsschot maakt VELO zijn 1-2!! Gelukkig laten onze jongens de koppies niet hangen en vechten terug. Met een terugkaatsende bal (het schot afkomstig van Zaid) van de keeper van VELO weet Robin controle over de bal te krijgen, en in zijn draai schiet hij. Maar ook deze kans weet de keeper te stoppen. Kansen zijn er over en weer.

Wij hebben met Maik een geweldige keeper in het doel staan. Noemenswaardig hierbij is een prachtige duik waarmee Maik een afstandsschot uit het doel tikt, echt grote klasse!

Zaid die weer overal in het veld te vinden is, ziet weer kans om een schot op het doel te lossen. Hij schiet de bal zo hard dat de keeper hem weg moet slaan. Irshaan die precies op de goede plek stond neemt hem vol op zijn linkervoet en in 1 rechte lijn gaat de bal strak de kruising in, 2-2!!

Tweede helft
De pauze duurde iets langer dan gebruikelijk, omdat er gewacht moest worden op de limonade!!

VELO krijg in het begin van de tweede helft een vrije trap. Levi die de tweede helft staat te keepen ziet de bal over de muur en over hem heen komen, 2-3 voor VELO.  Zoals wel vaker lopen we weer moeten we achter de feiten aan.

Ook Devin probeert een goal op zijn naam te krijgen deze wedstrijd, maar hij heeft de pech dat de keeper er goed tussen zit.

GDA geeft de bal soms te makkelijk weg, zo ook met een uitbal, die recht in de voeten van een speler van VELO terecht komt. Deze neemt de bal mee naar het doel, en tot overmaat van ramp glijdt Levi uit, waardoor de bal zo het doel in rolt, 2-4. Een lullig doelpunt, maar wel 1 die telt!

Op dit moment van de wedstrijd blijven de combinaties en het samenspel van GDA uit en proberen ze hun hoofd boven water te houden. Gianni die probeert de spirit erin te houden zit overal goed tussen.

Robin raakt nog even geblesseerd en moet gewisseld worden met Zaid, die dan ook gelijk de vrije trap neemt. De bal glipt tussen meerdere spelers van VELO door en zelfs de keeper staat niet op te letten, 3-4!!! Ook Zaid wil het nog niet opgeven. Hij is niet van plan om de wedstrijd te verliezen.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd hebben de jongens een peptalk gekregen van Jeroen en Feroz. Gelijk gaan ze er weer tegenaan en lost Irshaan een afstandsschot op het doel waardoor het 4-4 wordt. Ze geven het niet op. VELO wil ook zeker niet verliezen en weet dan nog de 4-5 te scoren.

Wat een spanning.  Acties en kansen zijn weer volop. Beide ploegen vechten als leeuwen voor de overwinning.  Irshaan die de bal vanaf eigenhelft meeneemt, schiet tegen de keeper aan. De keeper heeft hem niet vast, en Maik die daar gelijk boven op zit, weet hem een tikje te geven en de bal rolt het doel in, yes 5-5!!

Scheidsrechter Michel kondigt aan dat er nog 2 minuten te spelen zijn. Beide teams hebben nog een paar kansen, echter zonder resultaat. De eindstand is dan ook 5-5.

Het was weer een wedstrijd waar onze jongens met opgeheven hoofd naar terug mogen kijken. Eindelijk was het merendeel van hun spel weer een beetje als vanouds. De supporters en ook ik, hebben genoten. Een mooie pot, een moeilijke tegenstander en eerlijk is eerlijk 5-5 is best verdiend.