Gelijkspel JO9-1 onder bizarre weersomstandigheden

GDA JO9-1

Hoofdklasse A

2 november 2019 9:45

Opstelling GDA JO9-1

Na een korte pauze van 2 weken, was het dan weer zover. We beginnen aan een nieuwe cyclus van 7 wedstrijden. In deze nieuwe reeks zijn de tegenstanders hetzelfde gebleven en spelen we nog steeds in de Hoofdklasse A.

Vandaag moeten onze jongens uit tegen Die Haghe. Na lang zoeken eindelijk een parkeerplek gevonden. Vervolgens een marathon (hoe toepasselijk op die plek, De Marathon) lopen om bij de voetbalvelden van Die Haghe te komen. Even snel nog een bakkie koffie halen voordat de wedstrijd begint, “dacht ik bij mij zelf". Sta ik boven in de kantine te kijken op welk veld onze jongens spelen, zie ik tot mijn grote verbazing dat ze al bezig zijn met de wedstrijd. Dus snel die koffie naar binnen gegoten en in sneltrein vaart naar ze toe.

Eerste helft
Eenmaal aangekomen bij het veld zie ik dat Robin een goal maakt. Yes!!! Dat gaat lekker, maar hoelang spelen ze al, wat had ik al allemaal gemist en waarom zijn ze eerder begonnen?

Michel en Patrick die droog in de dugout stonden te kijken praten mij snel bij. Schijnbaar had ik een pracht goal van Robin gemist, echt een "Messi actie" werd mij verteld. Dus op dit moment stond het met zo`n 5 minuten gespeeld te hebben al 0-2 voor GDA. De overige supporters, die zich ook gewaagd hebben om met dit beestachtige weer naar de wedstrijd te komen kijken, sluiten zich aan in de dug-out. Lekker hutje bij mutje!!

Irshaan die de eerste helft staat te keepen pakt de ene na de andere bal. Het spel gaat redelijk gelijk op. In de laatste fase van de eerste helft heeft Die Haghe wel de meeste kansen. Onze jongens spelen niet goed samen. Ze luisteren niet naar elkaar en er is veel individueel spel. Mede hierdoor komt Die Haghe op 2-2 en gaan we de rust in.

De jongens komen zo dicht mogelijk bij de dugout staan maar veel helpt het niet. Zeiknat zijn ze toch al! Jeroen en Feroz peppen de jongens op en Irshaan wisselt de keeperstrui met Gianni. Met trillende lippen en bevende handen gaan de jongens weer op hun positie staan.

Tweede helft
Na enkele minuten maakt Levi een doelpunt, 2-3!!!  Beide teams vechten als leeuwen. Het gevecht is zowel tegen de tegenstander, als tegen de wind en de regen. Hoge ballen komen niet goed aan en lage ballen schieten te ver door. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat het moeilijk voetballen is.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd maakt Die Hage nog een doelpunt, 3-3. Ondanks dat onze jongens wel vechtlust toonden, wilde het niet lukken. De eindstand is dan ook 3-3.

Met een doorweekte jas en soppende schoenen lopen we het veld af, snel naar de auto, naar huis, naar de douche om op te warmen. Eenmaal opgewarmd thuis op de bank zie ik de wedstrijd nog eens voor mij en kom ik tot de conclusie dat het lastig voetballen is met dit weer, en ja, Die Haghe is een tegenstander van formaat, maar wij doen daar zeker niet voor onder. Er werden te veel individuele acties gemaakt, te weinig overgespeeld, waardoor onze jongens niet toe kwamen aan waarin ze vaak zo goed zijn, het collectief!! Echter heb ik wel weer genoten van onze jongens.