Hoofdklasse A

9 november 2019 9:30

Onbekend

Opstelling

Op wederom een regenachtige dag moeten onze jongens aan de bak. In de kleedkamer krijgen de jongens, vlak voor de wedstrijd duidelijke instructies doormiddel van een bord en pijltjes. Aannemen, kaatsen en vrij lopen is het motto!

Eerste helft
Deze wedstrijd begint met Robin in het doel en Michel Brugman weer als de scheidsrechter. Al in de eerste paar minuten zag je dat wat in de kleedkamer besproken is, terug op het veld. Ze pakten de bal af, bleven in balbezit en speelden goed over.

Na enkele acties kwam daar dan ook de eerste goal. Levi die met een mooie kapbeweging de bal vrij weet te krijgen, speelt hem over naar Zaid, die vanaf eigen helft, kans ziet om de bal hoog over de keeper te schieten. BAMM!! 1-0 voor GDA.

Terwijl het ondertussen met bakken uit de hemel komt, spelen de jongens zoals ze door Jeroen geïnstrueerd zijn. Kansen zijn er, overspel en samenspel is weer als vanouds aanwezig. Gretig zijn ze in de duels en gaan er vol overtuiging in.

Devin en Gianni weten achterin de boel goed dicht te houden. De doelpunten blijven verder in de eerste helft achterwege. We gaan dan ook de rust in met 1-0.

Tijdens de rust staan alle ouders met hun paraplu rondom de jongens om ze een beetje droog te houden, terwijl Jeroen en Feroz ze verdere instructies geven voor de tweede helft.  Er moet meer druk worden gezet. Robin wisselt zijn keeperstrui met Gianni, die de tweede helft zal keepen.

Tweede helft
Al snel in de tweede helft weet ESDO uit te breken. Gianni, die zijn kans ziet, rent zijn goal uit om te proberen de bal te onderscheppen. Helaas is de jongen van ESDO net iets sneller bij de bal en met wat geluk weet ESDO hieruit te scoren, 1-1.

Onze jongens laten hun koppie niet hangen en blijven vechten. Robin die langs de lijn opkomt, geeft een voorzet die Irshaan weet op te vangen, knie, borst en daarna via de kin stuit de bal vervolgens in het doel, 2-1!!!!!!

Maik en Devin die in de achterhoede staan, zorgen ervoor dat ESDO er niet meer doorheen komt. Zaid, Levi, Irshaan en Robin proberen keer op keer voor een uitbraak te zorgen. Zaid, die weer overal in het veld te vinden is, verdedigd mee en met een vervelende botsing (de voeten tegen elkaar aan) moet hij geblesseerd het veld af.

Met nog maar een paar minuten te spelen wordt het spannend. ESDO wordt nog een paar keer gevaarlijk vanuit een corner.

Maik weet de bal weg te krijgen en via Levi komt die bij Robin, die er op zijn beurt een corner uit weet te slepen, echter zonder resultaat.

Dan klinkt het eindsignaal. Met volle vreugde en opluchting springen onze jongens elkaar in de armen. Ze staan te juichen. Je zag de last van de schouders vallen. Er zit weer een stijgende lijn in het spel.

Een verdiende overwinning, 2-1!!! Ondanks het vreselijke weer, was het een genot om onze jongens te zien spelen. Op naar volgende week, met hopelijk droog weer!