Nootdorp 2

2e klasse B

8 februari 2020 12:00

A. Jansen

GDA 2 speelt de komende 2 wedstrijden thuis en vervolgens uit tegen Nootdorp. 2 belangrijke wedstrijden omdat we na het behalen van 2 gewonnen wedstrijden 6 punten kunnen pakken en hierdoor dichterbij Die Haghe zouden kunnen komen die nu 4e staat. Na deze 2 wedstrijden treffen we Die Haghe dan zelf op ons sportpark en daar kijken we nu al naar uit.

Vandaag zonder de geblesseerde Roy Hartman en Justin Schoenmaker die met het eerste elftal mee mocht doen. Jan Kloor had desondanks weer een sterk elftal staan en daarnaast een goed gevulde reservebank tot zijn beschikking.

De wedstrijd kon beginnen en de eerste 10 minuten waren duidelijk voor GDA. Er werd goed gecombineerd en met geduld gevoetbald. Nootdorp kwam er in deze fase niet aan te pas. GDA 2 speelt eigenlijk elke week goed voetbal en is met vlagen zeker een genot om naar te kijken. Na deze sterke 10 minuten worden we wat onrustiger en hanteren we steeds vaker de lange bal. Nootdorp heeft een paar sterke en ervaren spelers in de ploeg, die loeren op de fouten van GDA om hierna vervaarlijk te kunnen counteren. Maar GDA blijft voornamelijk de bovenliggende partij en heeft Nootdorp zijn handenvol aan ons middenveld en ons aanspeelpunt voorin Lesley Kloor. Maar nu nog een doelpunt en dat is waar het uiteindelijke om draait. Maar het geduld werd beloond. Na wederom een goedlopende aanval dringt GDA door tot in het zestienmetergebied van Nootdorp. Een kleine scrimmage en Vince komt daar uiteindelijk als winnaar uit die zeer netjes de verre hoek zoekt en de terechte 1-0 is een feit. Hierna komt Nootdorp wat meer voor in het spel en probeert de gelijkmaker nog voor de rust te realiseren. Maar GDA houdt redelijk gemakkelijk stand. Het spel golft in deze fase aardig op en neer waar de scheidsrechter uiteindelijk voor de rust fluit.
In de 2e helft zo goed als hetzelfde spelbeeld. GDA dat het meeste balbezit had en ook gevaarlijker was dan Nootdorp. GDA moest waken voor de counter en de uitvallen over links want daar liep de gevaarlijkste speler van Nootdorp. Op zich had onze achterhoede het achterin onder controle en werd Nootdorp ook niet echt gevaarlijk. GDA had vandaag echt moeite om in de eindfase van een aanval daadwerkelijk te kunnen scoren, laat staan gevaarlijk te worden. Een eindpass net niet op maat, een aanname net niet goed of de gewoonweg de verkeerde keuzes. En dat kost ook kracht want het middenveld moet dan continue omschakelen. De tijd tikt door en de vermoeidheid slaat toe. GDA vergeet de voorsprong verder uit te bouwen en dan blijft het risico bestaan dat je toch tegen de lamp loopt en een doelpunt tegen krijgt. En dat gebeurde dan uiteindelijk ook. Een afgeslagen bal van Nootdorp in het strafschopgebied van GDA wordt weer  op het doel geschoten en raakt de elleboog van Wessel, de scheidsrechter die overigens wisselvallig floot, bedacht zich geen moment en wees naar de stip, strafschop. Veel protesten van de kant van GDA, logisch, want dit was zeker te zwaar gestraft. De speler van Nootdorp nam de strafschop foutloos en de stand was geheel tegen de verhouding in nu 1-1. GDA ging opnieuw op zoek naar een voorsprong. Donny, Guilliano en Ronny erin als verse krachten en om iets te kunnen forceren. Kleine kansen waren er maar het wilde niet lukken. Zelfs niet toen Nootdorp met 10 man kwam te staan door een rode kaart die terecht werd toegekend. Het mocht  allemaal niet meer baten. Een overwinning was zeker op zijn plaats geweest. Volgende week uit en weer tegen Nootdorp, misschien dat het net dan wel makkelijker wordt gevonden.