1 - 0

GDA 2

2e klasse B

5 oktober 2019 12:00

GDA 2 speelde zaterdag 5 oktober op Sportpark Ockenburgh tegen Die Haghe 2 en verzamelde voor de eerste keer in de presentatiepakken die beschikbaar zijn gesteld door Trends & Styles en Agaat mooi op maat. De Peenbuikers verloren met 1-0 van de Ockenburgh bewoners, een stand die al bij rust was bereikt
.

GDA 2 was niet veel minder dan hun tegenstander, want net als GDA bracht ook Die Haghe te weinig voetbal op de mat. In de formatie van Die Haghe stond oud GDA speler Mark Okhuizen centraal achterin en we weten dat “Okkie” kopsterk en moeilijk te passeren is. De gehele Die Haghe defensie verdedigde stug en gaven weinig tot niets weg, of het moet die ene keer geweest zijn dat de verdediging onder druk van de GDA aanvallers de bal bijna in eigen doel kopte maar de Die Haghe doelman wist er nog net zijn vingertoppen tussen te krijgen. GDA had welgeteld één goede aanval waar een doelkans uitkwam maar die werd tot corner verwerkt, verder was het matig wat GDA deze wedstrijd op de mat legde. Vooral het onderlinge gepraat doet geen goed aan het spelletje dat voetbal heet. Voor rust was één onoplettendheid achterin genoeg voor de zwart/witten om tot score te komen, en dat betekende voor hun een minimale (1-0) overwinning. Voor GDA een onnodige nederlaag omdat zij de afgelopen weken hebben laten zien dat het met meer inzet en beleving aardig kan voetballen. Smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor GDA speler Guillano Liefden, de scheidsrechter gaf de kaart op het apelleren van de Die Haghe spelers want de scheidsrechter had zelf niets gezien en hervatte dan ook met een scheidsrechtersbal aan de andere kant van het veld.

Volgende week zaterdag speelt GDA 2 een thuiswedstrijd tegen VDL 2 aanvang 12.00 uur.