GDA 2

2e klasse B

25 januari 2020 11:30

S.M. (Sietze) van Meeuwen

GDA 2 begon 2020 met een uitduel in Maasland tegen koploper MVV'27 2, na een 1-0 achterstand bij rust ging GDA 2 met 5-2 geflatteerd onderuit.
GDA wisselde minder goede met goede fases af, het begon niet geconcentreerd en kwam snel op een 1-0 achterstand. Vanaf dat moment nam GDA 2 de touwtjes stevig in handen want op een lastig te bespelen veld legde het goed voetbal neer. De stand leek gelijk te komen want Patrick Kruis kopte goed de bal tegen de touwen echter werd het doelpunt, volgens de Loosduinse aanhang geheel ten onrechte wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de rust die aangebroken was hamerde trainer Jan Kloor om zo door te gaan en de beloning zou volgen. Dat was ook het geval GDA 2 bleef prima spelen en Rodier Hussain Ali raakte de paal, Lesley Kloor scoorde in de rebound de verdiende 1-1. GDA wilde voor de voorsprong gaan maar uit het niets scoorde MVV '27 ineens aan de andere kant een goede goal 2-1. Niet snel daarna kwam GDA 2 zelfs op een 3-1 achterstand en was het duel beslist. Na de 4-1 van MVV'27 scoorde Justin Schoenmaker op aangeven van Roy Hartman een voortreffelijk doelpunt 4-2. In de blessuretijd zette MVV'27 de geflatteerde 5-2 eindstand op het bord. Toch was Jan Kloor na afloop tevreden over het in fases goede spel van GDA 2, als we dat vasthouden kunnen we nog redelijk wat punten binnenhalen en zit er een goede positie in de middenmoot in.
Volgende week speelt GDA 2 weer een uitwedstrijd, dan in Delft tegen Ariston'80 2, aanvang 12.00 uur.