Het loopt even niet lekker bij GDA J09-1

GDA JO9-1

Hoofdklasse A

12 oktober 2019 10:00

Opstelling GDA JO9-1

Met goede moed komen we het terrein van Velo op lopen. Een tegenstander, waar we vorig seizoen vaker tegen gespeeld hebben en dus weten wat we kunnen verwachten. Ondanks dat een aantal van onze jongens, de laatste weken niet naar hun mogelijkheden functioneren, hoop ik dat na de wedstrijd van vorige week, deze wedstrijd het geloof in eigen kunnen weer terug zal keren.

Eerste Helft
In de eerste 5 minuten van de wedstrijd zie je onze jongens aftasten, zoals ze dat eigenlijk elke wedstrijd wel doen. Velo weet van deze afwachtende houding gretig gebruik te maken. Velo krijgt 4 kansen en Gianni (die de eerste helft staat te keepen), krijgt er 4 om zijn oren.

Wat je ziet gebeuren is dat er niet goed gedekt wordt, bij balbezit komen de ballen niet aan. Maar goed niet getreurd, er is nog hoop. Devin komt het veld in waardoor de verdediging wat meer gesloten is.

Ondanks deze snelle achterstand, hebben ze vaker laten zien dat de wedstrijd nog gekeerd kan worden. Na deze dramatische eerste 5 minuten, weet Levi dan de bal bij Robin te krijgen, en scoort de 4-1. De inhaalrace is begonnen. Dan volgt Zaid met een schot... op de lat.

Na 10 minuten gespeeld te hebben is het rust. Jeroen heeft de jongens van advies kunnen voorzien.

Vervolgens weet Irshaan al snel de 4-2 te maken. Het lijkt erop dat de jongens weer grip krijgen op de wedstrijd.

Vanuit een corner krijgt Irshaan weer een kans. De bal komt richting zijn hoofd, Irshaan kan niet anders dan koppen!!! Oeiii net naast.

De kansen blijven komen, combinaties lukken en ballen komen weer aan. In deze laatste 10 minuten van de eerste helft is GDA de betere ploeg, maar helaas blijven verdere doelpunten uit. We gaan dan ook de rust in met een 4-2 achterstand.

Tweede helft
In de tweede helft van de wedstrijd staat onze kanjer Maik in de goal, maar ook hij krijgt al vrij snel te maken met Velo. Ze maken de 5-2 en door een misverstand wordt er een eigen doelpunt gemaakt, 6-2!!

Na dit doelpunt weet Robin vervolgens de bal mee te nemen en door te geven aan Irshaan. Irshaan die een mannetje van Velo weet af te wimpelen, schiet van afstand en scoort de 6-3. Irshaan is ook diegene die probeert het hoofd boven water te houden, en de andere jongens mee te nemen met zijn doorzettingsvermogen.

Jeroen en Feroz proberen de jongens gefocust te krijgen, om zo in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog iets terug te doen. Geef 120 % jongens wordt er gezegd.

GDA weet hun eigen spel weer een beetje op te pakken. Maar Velo heeft daar antwoordt op en scoort de 7-3.... Onze jongens blijven het proberen. Er zijn nog wel kansen, maar de bal wil er niet in.

Combinaties lukken niet, waardoor eenieder probeert nog iets te forceren door voor eigen succes te gaan. Maar ook dit mag niet baten. Met nog maar een paar minuten op de klok, ben ik er steeds meer van overtuigd, dat we de achterstand van de eerst helft niet meer goed gaan maken. En tot overmaat van ramp weer een eigen doelpunt. De eindstand is dan ook 8-3.

Dit was de laatste wedstrijd uit de eerste serie van 7 wedstrijden. Ik hoop dat het in de volgende serie beter zal gaan, en dat ze elkaar in het veld weer beter weten te vinden.

Ondanks alles, vind ik het nog steeds een genot om naar onze jongens te kijken en geniet ik nog elke keer weer.