GDA JO9-1

Hoofdklasse A

28 september 2019 8:30

Opstelling GDA JO9-1

Sorry mensen! De razende reporter is deze keer niet zo razend! Een verlaat verslag van onze wedstrijd afgelopen zaterdag tegen ESDO.

Na een heftige regenachtige nacht komen we aan bij het veld. Stom verbaasd kijken we waar we op moeten spelen. Het veld is gelukkig niet drassig. Nee mensen, het veld is gewoon een zwembad met een grasmatje er bovenop. Terwijl de jongens van ons warmlopen, spat het water al alle kanten op. Je ziet de jongens bang zijn om vies en nat te worden. Maar dat zal snel veranderen.

Eerste helft
Met Robin de eerste helft in het doel, start de wedstrijd. De bal rolt maar moeizaam over het veld. Al snel hebben onze jongens door dat de bal over de grond aanspelen niet werkt. Door een beetje gehannes met de bal komt daar dan wel de eerste kans van de wedstrijd. Devin weet door te schuiven en een schot op het goal van ESDO af te vuren. Jammer genoeg komt deze tegen de keeper aan.

En binnen een paar minuten al de tweede kans. Deze keer is het Levi, maar de bal gaat net naast.

Dan heeft ESDO een uitbal, de bal wordt ingespeeld en echt door een heel lullig flutballetje valt daar dan het eerste doelpunt van de wedstrijd: 1-0 voor ESDO.

Het veld is zo vreselijk drassig!! Maar ook ESDO heeft nu door dat de bal over de grond spelen niet werkt en doormiddel van een afstandschot ligt daar de bal weer in het doel van GDA: 2-0 achter op dit moment.

Onze jongens glijden alle kanten op, maar toch weten ze kansen te creëren. Zo is daar Maik met een uitbraak, hij speelt op Levi en hij schiet.. Maar de keeper verwerkt de bal tot een corner.

Dan op links, weet Levi de bal af te pakken op eigen helft. Hij dribbelt naar voren, ziet dat Gianni bij de tweede paal in komt lopen en geeft hem voor. Gianni aarzelt geen moment en tikt de bal netjes binnenkant voet binnen. Goallll!!! 2-1.

Ondanks dat Devin en Gianni in de verdediging spelen, zie je steeds vaker dat ze zo nu en dan doorbreken en ook hun kansen weten te pakken. Soms zit daar dan ook een doelpuntje bij.

Na de 10 minuten rust moet Robin al gelijk weer aan de bak. Een mooi schot van ESDO telden we al als een tegendoelpunt, maar met een prachtige redding weet de bal uit het doel te houden.

In de volgende fase zet GDA goed druk en ESDO staat vast op eigen helft. Wanneer ESDO opbouwt, wordt de bal achterin onderschept door Levi en hij zet de pass van ESDO om in een voorzet: Hij tikt de bal direct bij de eerste paal binnen: 2-2!!

Kijk, daar zijn onze jongens goed in. Altijd even de tegenstander aftasten en dan er overheen. Maik krijgt weer een kans, maar de bal gaat over het doel heen.

De keeper van ESDO neemt de keepersbal en ziet hem in de voeten van Zaid.  Hij legt de bal goed en schiet: Met een strakke lijn gaat de bal richting het doel: 2-3!!! Yes!!

Dan zien we Irshaan op avontuur gaan en door een mooi schot uit de tweede lijn, strak in de hoek, maakt hij de 2-4. Zo gaan we de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft heeft Robin zijn keepers tenue gewisseld met Devin. ESDO weet al snel in de tweede helft een schot op doel af te lossen, maar met een prachtige duik weet Devin de bal tegen te houden. Gelijk een vuurdoop voor Devin: zeiknat en onder de modder staat hij weer op en speelt de bal door op Zaid. Alsof het dagelijkse routine is voor hem.

Dan Robin die aan de linkerkant van het veld de bal weet mee te nemen naar de achterlijn van ESDO. Hij houdt het overzicht en geeft en hem voor geeft op Maik. Maik schiet met een zwaar geconcentreerd gezicht de bal hard in het dak van het doel maakt de 2-5!!

Door de ruime voorsprong gaan de jongens iets te overmoedig voetballen. Het voordeel hier van is dat wij worden vermaakt met goeie combinaties, zelfs door hakjes. Maar meer doelpunten blijven verder uit.

ESDO weet dan de 3-5 te maken door een penalty, die eigenlijk onnodig was. Ook hier valt weer van te leren. Dan volgt wat rumoer langs de lijn, waardoor niet alleen bij de ouders, maar ook bij de kinderen op het veld een beetje onduidelijkheid ontstaat. De scheids weet het zo nu en dan ook even niet meer en een doelpunt wat GDA nog weet te maken wordt afgekeurd. Beetje verwarrend allemaal. Maar goed we gaan door en proberen er het beste van te maken.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd weet ESDO nog een keer te scoren: 4-5... We zullen toch niet de kuikenbak in gaan? Het spel van onze jongens is zoveel beter dan dat van ESDO.

Dan draait een aanval van GDA uit op een corner. Levi dribbelt in en hij krult de bal in de meest verre hoek strak de kruising in. Weer een prachtig doelpunt!!!!! 4-6!

Met verschillende acties en kansen op het doel worden wij als toeschouwers weer rijkelijk beloont. ESDO weet dan nogmaals door te breken en ze scoren de 5-6...

Het spel wordt in de slotfase wat harder. Zo wordt Robin onderuit gehaald en moet hij naar de zijlijn om verzorgd te worden. De scheidsrechter besluit de bal terug te spelen naar GDA en het spel kan weer verder.

Gianni krijgt de bal in zijn voeten en geeft de bal op rechts mee aan Zaid. Hij passeert twee man en schiet de bal al vallend uit een onmogelijke hoek in het net! De 5-7 is een feit en met deze stand fluit de scheidsrechter af.

Zeiknat, vol modderspetters en met wat ooit een wit broekje was komen onze jongens van het veld af. De opluchting is van hun gezicht af te lezen.

Ik moet zeggen dat ik weer genoten heb van onze jongens. Op naar de volgende wedstrijd!

Was getekend: De razende (wat vertraagde) reporter.