GDA JO9-1 laat twee punten liggen tegen Westlandia

21 september 2019 10:00

Onbekend

Opstelling

Een heerlijk zonnige zaterdagmorgen rond de klok van half tien lopen de jongens van ons team richting de kleedkamer. Gevolgd door een sprint richting het veld waar een vierkant veldje is uitgezet voor de gebruikelijke warming up waarbij een rondo 3 tegen 4 wordt gespeeld. Langzamerhand loopt de zijlijn vol met toeschouwers.

Voor het eerst zien we een andere scheidsrechter het veld opkomen. Onze gebruikelijke thuisfluiter (Patrick) is nog een beetje geblesseerd van zijn drie dubbele axel van de vorige thuiswedstrijd (toch een spiertje verrekt met deze actie). Maar ondanks dat het een ander gezicht is ziet het ernaar uit dat ook deze scheidsrechter er veel zin in heeft. Michel die op zijn klok kijkt en ziet dat het tijd is om aan de wedstrijd te gaan beginnen blaast op zijn fluit en de jongens gaan naar hun posities.

Met Maik in de eerste helft in de goal, Gianni en Devin weer als vanouds in de achterhoede, Irshaan, Robin en Levi op het middenveld en Zaid de eerste 5 minuten langs de lijn naast Jeroen voor de wissel. We staan we er weer klaar voor.

Eerste helft
Al snel in de wedstrijd zie je dat onze jongens de smaak al gelijk te pakken hebben. Combinaties worden weer gemaakt en ballen komen aan. Levi weet de bal te onderscheppen en hem door te geven op Robin die op dat moment diep gaat en scoort!!  Yes 1-0 voor GDA.

Zaid komt in de wedstrijd en weet een uitbal van de keeper op te vangen en een combinatie met Levi te maken, die hem weer terug speelt naar Zaid en scoort BAM, 2-0!!! Nog maar 6 minuten gespeeld. Dat gaat lekker.

GDA heeft de 90% van de wedstrijd de bal in hun bezit. Kansen komen en gaan en Westlandia wordt weggespeeld. We worden als toeschouwers weer rijkelijk verwend met prachtig voetbal.

Onze jongens krijgen dan onverwachts, door een individuele actie van Westlandia een goal om de oren, 2-1. Binnen 1 minuut weet Westlandia nog een doelpunt te scoren, 2-2! Het is niet dat onze jongens niet op staan te letten maar dit jongentje heeft een schot in zijn benen, die vliegt zo langs de verdediging en Maik heen. Voordat ik überhaupt al iets kon op schrijven zit de 2-3 erin.  Hoe kan dit. In de eerste 8 minuten heeft GDA de overhand en in 2 minuten tijd scoort Westlandia er 3!!!

Tien minuten rust en tijd voor een goed gesprek met de jongens. Jeroen en Feroz peppen de jongens op en geven tactische adviezen.

Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft heeft GDA de overhand. Meerdere kansen maar helaas geen een die het doel treft. Westlandia weet de bal nogmaals te onderscheppen en met een kanonschot gaat de bal richting Maik maar hij weet hem met een prachtige duik eruit te tikken.

Opa Nico die er voor het eerst dit seizoen weer bij is, staat weer als een fanatiekeling naast de goal om Maik en de jongens achterin bij te sturen. Hij gooit weer al zijn energie eruit, die hij vanwege zijn vakantie, heeft moeten missen in de afgelopen weken. Hij was te horen in het winkelcentrum van Loosduinen!! Maar Opa Nico we zijn weer blij dat je er bij bent hoor, we hebben je gemist.

Rust, dus tijd voor wat te drinken en wisseling van de keeper. Maik wisselt zijn keeperstrui met Gianni. Die dan de tweede helft het goal zal gaan verdedigen voor GDA.

Tweede helft
De tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op. Met een corner voor Westlandia weten ze nog de 2-4 te maken. GDA moet echt aan de bak!! Combinaties worden weer gezocht en via een keepersbal van Gianni komt de bal bij Irshaan, die Zaid weet te bereiken. Zaid past hem door naar Levi. Robin gaat op dat moment diep en Levi geeft de bal mee in zijn loop, hij schiet..... onderkant lat. Levi weet dan zijn voet eronder te zetten en ... weer op de lat. Echt mensen de kansen zijn er maar ze willen er niet in.

Devin en Maik staan in de verdediging en houden de boel goed dicht. Gianni weet als keeper de ballen goed uit het goal te houden. Levi, Irshaan, Robin en Zaid maken combinaties maar het lijkt allemaal niet te mogen baten.

Dan heeft GDA een uitbal op eigen helft. Maik schiet de bal in de voeten van Zaid, die draait weg van zijn mannetje met de bal aan zijn voet past hem door naar Robin en ook hij maakt voor de goal een perfecte draai weg van zijn mannetje en scoort, 3-4!!! Ik sta weer te genieten van die jongen. Hij is weer terug op zijn oude niveau, houdt zijn poot strak en gaat duels in als een leeuw. Zo kennen we Robin weer!

De laatste 10 minuten van de wedstrijd gaan in en Robin weet de 4-4 te maken.

`Kom op jongens jullie kunnen dit!` We zijn de betere dus we laten dit niet zomaar voorbijgaan. Maik en Devin krijgen de instructies meer druk te gaan zetten. Voetballen op de helft van de tegenstander.  Gianni, als keeper, doet voetballend goed mee, maar daar weet Westlandia gebruik van te maken. Met een bal die net over Maik heen gaat weet Westlandia weer een schot op het goal van GDA te lossen. Gianni zit er goed bij, maar de bal gaat zo hard, die kaats tegen zijn vuisten en gaat met een boog de goal in, 4-5!!!

Met nog 1 minuut op de klok. Okselklotsend, nagelbijtend en op van de zenuwen staan we langs de lijn. Met een beetje geluk komt de bal bij Zaid terecht. Zo gedreven die jongen is, passeert hij twee man en schiet de bal koelbloedig binnen, 5-5.

Met een gelijkspel eindigt deze wedstrijd. Hard gewerkt en de longen uit hun lijf gerend, hebben ze deze wedstrijd jammer genoeg niet gewonnen. Desondanks ben ik super trots op onze jongens. Ze hebben wel weer een pracht wedstrijd neergezet. Op naar de volgende wedstrijd.