Hoofdklasse A

14 september 2019 8:30

Onbekend

Opstelling GDA JO9-1

Al heel vroeg op deze zaterdagmorgen rond de klok van 8.00 uur, lopen onze jongens het terrein van KMD op. De slaap nog uit de ogen wrijvend wordt er met schorre stem 'goeiemorgen' tegen elkaar gezegd. Na wat instructies van de coaches fluit de scheids voor het begin van de wedstrijd.

Eerste helft
In eerste instantie lijkt het alsof GDA goed en dominant begint. Het eerste balbezit is voor ons en we spelen met druk naar voren. Maar al snel blijkt dat KMD een geduchte tegenstander is. Zij hebben het betere van het spel en door goede individuele kwaliteiten komen wij al vroeg op een 1-0 achterstand. GDA probeert wel te voetballen, maar juist hierdoor komen wij op 2-0 achterstand.

Wat een makkelijke ochtend leek te worden, lijkt nu een zware dobber. Gelukkig weet Devin een goed afstandschot te keren, anders stonden we nog voor de break met 3-0 achter.

Wanneer Zaid erin komt, verandert er iets in ons spel. Door zijn goeie werklust en goede acties krijgt GDA wat meer grip op de wedstrijd en komen de andere jongens ook beter in hun spel. Na een goede pass van Irshaan en een goede individuele actie van Zaid valt dan ook de 2-1 . En met deze stand gaan wij de rust in.

Tweede helft
Schijnbaar heeft het praatje in de rust geholpen, want wij beginnen de tweede helft een stuk beter. Oké, het voetbal is niet best en oogstrelend is het allemaal niet, maar GDA weet wederom zijn grootste troef weer te trekken: namelijk het collectief. Wij zijn de ploeg die zoals KMD niet 1 grote uitblinker heeft, maar zijn een super collectief. Wij zijn de ploeg waar iedereen van kan verliezen en het iedereen moeilijk kan maken. Onze tegenstanders lijken dit te beseffen en vaak weten wij wanneer de tegenstander dit besef heeft. Eenmaal dit punt bereikt slaan wij toe en nemen de wedstrijd over.

Ook deze wedstrijd zien wij dit weer gebeuren. De duels worden weer gewonnen. De ballen komen weer aan en wij spelen op de helft van de tegenstander. Het keerpunt in deze wedstrijd begint met een pass die een aubade verdient. Want aldaar is Maik! Hij neemt de bal in zijn loop mee op het middenveld en geeft een pass zoals Snijder die ooit op Robben gaf, Xavi op Messi. Cruyff op Keizer, van Hanegem op Jansen. Want in zijn ooghoek ziet Maik, Zaid vertrekken en geeft de bal achteloos met buitenkantje rechts door het hart van de verdediging en zet Zaid alleen voor de keeper. Een pass van wereldklasse te aanschouwen op een zaterdagochtend in Wateringen!

Helaas weet Zaid door een redding van de keeper de bal niet te scoren, maar iedereen op het veld en daarbuiten weet het: nu zijn wij aan de beurt!!!! En dit klopt. Wij zijn constant in balbezit en na een goede actie van Devin komt Robin vrij. Hij lost een goed schot dat binnenkant paal eruit vliegt, maar die door toedoen van KMD toch in het doel beland: 2-2!

Kort hierop maakt de Zaid de 2-3. KMD krijgt nog 1 grote kans, maar weet deze niet te benutten.

Vervolgens krijgen wij een uitbal, waaruit onze Levi door een goed schot op het doel de 2-4 weet te maken.

GDA is de betere op dit moment van de wedstrijd, maar toch blijft KMD gevaarlijk. Gianni weet ‘na een wat ongelukkige eerste helft` in de tweede helft zijn vertrouwde niveau weer te halen. Hij heeft veel onderscheppingen en weinig balverlies. Ook zijn passes vooruit komen goed aan.

Zo ook de pass op Levi, die 1 tegen 1 op de keeper af kan gaan en koelbloedig de 2-5 maakt. De buit is binnen.

KMD weet echter door een te lange tweede helft tot 4-5 te komen. Maar dit gegeven mocht niet meer baten en GDA wint zijn tweede wedstrijd in dit seizoen. Er waren vandaag genoeg verbeter punten te benoemen, maar ik als trouwe supporter kijk liever naar ons ploegje als vesting, dat zich elke wedstrijd weer weet te ontpoppen tot een winning team!!!