GDA JO9-1 vecht zich naar een gelijkspel tegen Die Haghe

Die Haghe JO9-1

Hoofdklasse A

7 september 2019 10:00

Opstelling

Na een lekkere eerste pot te hebben gespeeld afgelopen donderdag, lopen we omstreeks 09.20 uur het terrein van GDA op. Jeroen en Feroz gaan het nog professioneler aanpakken. De jongens worden eerst bijeen geroepen in de kleedkamer voor een korte bespreking. Opgewonden komen ze de kleedkamer uit rennen. Het veld is een beetje drassig en vochtig, de zon straalt matig door de bomen, maar onze mannen zijn klaar voor de wedstrijd. Vorig jaar was Die Haghe toch lastig om tegen te spelen en nu zo na de zomerstop moeten we kijken hoe onze jongens het zullen gaan doen. Vele supporters staan weer langs de lijn als het fluitsignaal over het veld klinkt.

Eerste helft, eerste tien minuten
Vanaf het eerste moment zitten onze jongens er bovenop! Al binnen de eerste minuten krijgt onze nieuwste aanwinst, Zaid, zijn kans. Hij lost een schot op het doel van Die Haghe. Helaas, de keeper tikt de bal net met zijn puntje van zijn schoen uit het doel. Een lekker begin van de wedstrijd! Al snel volgt de tweede kans. Dit keer is het Levi, maar ook bij dit schot zit de keeper er net tussen. Dan komt Die Haghe met een schitterend antwoord. Vanaf eigen helft komt een speler al dribbelend onze kant op en speelt de bal naar de rechterkant van het veld. De bal wordt voorgegeven en mooi ingeschoten achter onze keeper: 0-1 voor Die Haghe. Wij moeten dus aan de bak!!!

Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Die Haghe is een tegenstander van formaat. Hun spel dwingt ons om beter te gaan combineren. Dit lukt redelijk en vele kansen volgen. Zaid schiet net naast, Maik tegen de keeper en Levi vanuit een corner onderkant lat. Het zit ons op dit moment echt niet mee en per slot van ramp wordt er ook nog een doelpunt van Zaid afgekeurd, omdat het fluitsignaal al klonk voordat de bal in het doel terecht kwam. Met vragende gezichten lopen de jongens naar Jeroen. Hij moet de hete discussies sussen om ze weer gefocust te krijgen op de wedstrijd.

Eerste helft, tweede tien minuten
De focus is er weer. Ze staan 1-0 achter en met nog 30 minuten te spelen zien we de jongens vechten. Ze zijn niet van plan deze wedstrijd te gaan verliezen. Devin speelt een sterke wedstrijd achterin en houdt de boel op slot. Hij geeft goed rugdekking en zit werkelijk waar overal tussen. Na een ware stormloop op het doel van Die Haghe valt het spel een beetje weg, maar dan komt Gianni aan de bal en vanaf zijn vaste plek recht achterin weet hij de bal mee te nemen naar voren. Hij soleert langs 3 spelers, ziet zijn kans schoon en schiet: Met een harde knal vliegt de bal achter de keeper, Yes!!!! 1-1!  Een belangrijk doelpunt. Daarmee gaan we de rust in. Even drinkpauze en tijd om de jongens nog eens extra op te peppen.

Tweede helft, eerste tien minuten
De teams hebben van helft gewisseld en de keepers van doel. Bij ons staat nog steeds Robin in het doel, die overigens weer voortreffelijk staat te keepen. Ik heb hem ballen zien pakken, echt een genot om naar te kijken. Ondanks dat ik hem ook graag zie voetballen, kan die pik ook lekker keepen. En hij heeft deze fase genoeg te doen. Na een mooie aanval van Die Haghe weet hij de bal van de lijn af te tikken met een prachtige duik.

Inmiddels zijn de broekjes en shirtjes lekker vies en nat door het drassige veld. Zo moet het!!

Dan opeens, vanuit het niets, vindt er tussen de voetballende jongetjes iets bijzonders plaats. Tussen alle voetballende jongetjes, midden op het veld, zijn alle toeschouwers getuige van een drievoudige axel met dubbele schroef, die tot op heden alleen nog maar is vertoond op de Olympische Winterspelen '94 in Lillehammer bij het onderdeel kunstrijden. Ogenschijnlijk zonder enige moeite doet niemand minder dan onze eigen scheidsrechter Patrick deze bijna onmogelijke uitvoering gewoon op een drassig voetbalveld.

Tweede helft, laatste tien minuten
Na de korte onderbreking begint de wedstrijd begint weer goed. Er wordt goed overgespeeld: van Zaid naar Irshaan, laatstgenoemde schiet, maar de bal knalt tegen de keeper aan.

Uit één van de weinige corners weet Die Haghe uit de kluts te scoren..... 1-2. Weer lopen we achter de feiten aan. Er zijn wel genoeg kansen, maar de bal lijkt er niet in te willen gaan.

Dan is er een uitbal voor GDA. Waar de spelers van Die Haghe nog een beetje staan te suffen, weet Levi daar goed gebruik van te maken. Direct dribbelt hij de bal in en met een goed schot weet hij de keeper te verrassen. Bammm....pracht goal. 2-2!!!

Met nog maar 3 minuten te gaan zien we onze jongens vechten tot het bittere eind. Dan klinkt het eindsignaal en is het eindresultaat een gelijkspel.

Het was een mooie pot met veel leermomenten voor de aankomende trainingen.

Op naar de volgende wedstrijd. Zo fijn dat het seizoen weer begonnen is met onze jongens van de JO9-1.

Tot volgende week! Was getekend: de razende reporter.