GDA JO9-1 start de competitie met een klinkende zege op VCS

5 september 2019 18:00

Opstelling GDA JO9-1

Wat is er nu nóg fijner dan een training afwerken op de fantastische accommodatie van GDA? Inderdaad, een competitiewedstrijd spelen tegen VCS!

Nadat alle gebruikelijke beleefdheden waren afgewerkt, werd het veld uitgezet. Na wat passen en meten kon worden afgetrapt! Grote afwezige was ons aller Jerry, die zijn geluk op dit moment aan het beproeven is bij ADO. Schitterende ervaring, het is hem van harte gegund!

Terug naar de wedstrijd! De strijders waren koud begonnen toen al in de 2de minuut door Levi de 0-1 opgetekend kon worden! Na meerdere doelpogingen kon hij namelijk als een echte pinchhitter afronden toen de keeper van VCS de bal panklaar voor hem neerlegde. De toon was gezet!

Drie minuten later mocht de keeper van de tegenstander wederom de bal uit het net vissen. Ditmaal wist Zaid, de nieuwste aanwinst van het team en een zeer welkome versterking van grote afstand feilloos in te schieten. De keeper zal de bal waarschijnlijk alleen maar langs hebben horen komen...

Irshaan moet gedacht hebben ‘Wat Zaid kan, kan ik ook.’ Want 2 minuten later wist ook hij zijn goaltje mee te pikken door de bal rechts van de keeper van VCS in te schieten. Onhoudbaar Irshaan, goed gedaan!

VCS was duidelijk even geschrokken van al het sportieve geweld dat over hen werd uitgestort; het merendeel van de wedstrijd speelde zich namelijk af op hun helft van het veld.

Hun reactie op de goede, soms op Barcelona gelijkende aanvallen van GDA te reageren was door fysiek de strijd aan te gaan. Dit leidde helaas op sommige momenten tot vervelende overtredingen en harde tackles.

Gelukkig werd hier goed op geanticipeerd door de spelers van GDA en kon iedereen uiteindelijk zonder blessures het veld af!

Nu zijn bijna alle spelers al genoemd, maar uiteraard had ook GDA een keeper op doel gezet. Niet de eerste de beste stond tussen de palen van de rood-witten. Robin stond er op het moment dat zijn inbreng verwacht werd! In de 9de minuut wist Robin een gericht schot op doel te stoppen en was mede hierdoor belangrijk voor zijn team!

Robin, die tijdens de vakantie een breuk in zijn voet had opgelopen en hiervan nog herstellende is, droeg zijn steentje bij voor het team door vandaag als sluitpost te fungeren. Uiteraard zien we je graag weer snel terug als goaltjesdief, maar ook jou misstaan die handschoenen niet!

In de 11de minuut was het weer raak: Levi kreeg de bal voor de voeten, nadat meerdere medespelers hun geluk al hadden beproefd op vijandelijk doel. Levi dacht geen seconde na en schoot de bal hard achter de dappere keeper van VCS, 0-4!!!

Het heeft er misschien alle schijn van dat het een eenvoudige walk over was, maar het tegendeel is waar. VCS verkocht de huid duur, met name de keeper viel op door zijn vele reddingen en goede spelhervattingen.

In de 16de minuut pakte deze keeper namelijk een prachtig afstandsschot van Irshaan uit de linker onderhoek en verwerkte de bal tot een corner. Een minuut later was het wél raak: Irshaan schoot de bal cross en onhoudbaar in, waardoor de stand op 0-5 werd gebracht.

Andere inzetten van o.a. de goed spelende en keihard werkende Maik en Levi werden door de keeper van VCS gestopt, waardoor met 0-5 kon worden gepauzeerd.

Tweede helft
Na een inspirerende speech van de trainers gingen de strijders weer terug de kunstmat op. De taak was pas voor de helft volbracht, nu deel 2 van het succesverhaal!

De eerste kans was echter voor VCS. Na een mooie aanval, waarbij geen speler werd overgeslagen, werd snoeihard op Robin’s doel geschoten.

Robin stond daar echter als de Nederlandse versie van André Onana en stompte de bal weg! Waarom Onana? Eigenlijk voor zijn vader, die in de wijk en op de club bekend staat als groot AJAX fan!

In de volgende minuten kwam het even aan op de achterhoede van GDA. Devin, Gianni en Irshaan hebben daar de nodige duels uitgevochten en het team behoed voor een tegengoal van VCS. Met name Gianni was overal waar hij nodig was te vinden. Bulldozer, stofzuiger, beide bijnamen passen perfect als doopnamen voor je achternaam bikkel. Wát was jij weer goed vandaag!

De wedstrijd zou bij een tegengoal zomaar kunnen kantelen, want het was duidelijk dat VCS de strijd nog niet had opgegeven. Gelukkig kon dit worden voorkomen, nu wij weer mannen!

Pas in de 8ste minuut kon Levi weer aanleggen voor een schot op vijandelijk doel. Nadat Zaid de bal keurig had afgelegd op Levi, schoot deze hard en onhoudbaar op doel. Helaas ging deze net naast... Volgende keer beter kerel!!

Geduld is nu eenmaal een schone zaak, maar als je al na 1 minuut opnieuw een poging mag wagen, dan héb je zelf niet eens de tijd om überhaupt ongeduldig te worden!

Levi wist na een goed uitgespeelde kans alsnog de 0-6 in te schieten. De keeper zat er nog wel aan met beide handen, maar kon de goal toch niet voorkomen.

In de 11de minuut werd Devin getackeld. Nadat de scheids bepaalde dat een vrije trap diende te worden genomen, zag Devin dat de positie wel heel gunstig lag voor een poging, direct op doel. Het scheelde helemaal niets kerel, de bal ging al richting de kruising. Jammer dat de keeper jouw inzet nog tijdig wist te keren.

Maik en Irshaan kregen in de minuten erna beiden nog een mooie kans, maar ook dit had niet de gewenste uitwerking.

In de 15de minuut werd een mooie aanval over links opgezet. Uiteindelijk werd de laatste pass op Devin gespeeld, die nog iets goed te maken had. Dat deed hij dan ook, door de hoog en droog in te schieten: 0-7, goallll!! Je lieve zus wilde bijna nog op de dug-out gaan dansen, maar we wisten haar met z’n allen tegen te houden!

Zo sportief als we zijn, konden we de tegengoal in de 16de minuut van VCS ook waarderen. Bijna wist Robin de inzet van VCS nog voor de lijn te stoppen, echter ook achter dit schot zat iets teveel vaart. Jammer jongen, volgende keer beter!

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 1-8 door een prachtige goal vanaf links van Irshaan.

We kunnen terugkijken op een goeie partij, met voldoende aanknopingspunten voor de trainers. Er werd goed samengewerkt, overgespeeld, verdedigd en gescoord. Kortom, alle ingrediënten voor wederom een goed seizoen!

Ook VCS wordt uiteraard bedankt voor hun gastvrijheid en sportiviteit!

Tot zaterdag, op GDA! Dan staat namelijk om 10 uur de wedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Plezier is het allerbelangrijkst, maar als jullie er toch zijn dan kunnen we net zo goed ook voor de 3 punten gaan! Succes kanjers!