GDA JO10-1 wint verdiend uit bij Erasmus

-

GDA JO10-1

2e klasse 05

7 september 2019 9:15

Het is een natte zaterdagochtend en vandaag spelen de jongens hun 2e wedstrijd van de competitie. De 1e wedstrijd hebben ze al dik gewonnen met 17-0 afgelopen dinsdag.

Trainer Patrick gaat al snel naar de kleedkamer met op dat moment nog maar 3 jongens, de vakantie is net afgelopen dus de ouders moeten nog even wennen aan het vroege opstaan dus er waren wat spelers te laat. Gelukkig was uiteindelijk iedereen optijd aanwezig voor de warming up.

Eerste helft

Vandaag moeten wij het doen zonder onze vaste verdediger Bram de Ligt, hij had vrijdagavond eerst een wedstrijd met het Nederlands elftal tegen Duitsland en aansluitend een familie weekend. Maar wij hebben als vervanger vandaag Sem, ook een fantastische verdediger! Dit jaar hebben wij geen vaste keeper meer omdat Quinten het voetballen toch wel heel erg miste, dus lekker mee speelt in het veld vanaf nu, en wisselen de jongens het keepen met elkaar af.

Als de wedstrijd van start gaat merk je dat de jongens nog even uit de vakantiemodus moeten komen, maar dat gaat gelukkig snel. Ze zijn het overspelen en voetballen met elkaar niet verleerd. Binnen no time staat het  0-1 voor GDA door een mooi doelpunt van Rayan.

Erasmus is zeker niet slecht maar GDA voetbalt beter. Vanaf de zijlijn krijgen de jongens aanwijzingen van de trainer en volgen die netjes op en zo staat het al heel snel 0-2 voor GDA, door nog een prachtig doelpunt gemaakt door topscoorder Umut.

En na weer 5 minuten maakt Djaro de 0-3, dit gaat lekker zo!

Na weer 3 minuten maakt Rayan de 0-4, en weer 2 minuten later maakt Umut de 0-5, en weer 2 minuten later scooter Djaro de 0-6, ze scoren netjes omstebeurt zo.

Tweede helft
Na even rust en een teamoverleg met de trainer gaat de 2e helft van start. We zien dat de jongens van Erasmus ook een teamoverleg hebben gehad want het gaat GDA nu een stuk moeilijker af dan in de 1e helft.

Gelukkig hebben wij Deniz en Sem in de verdediging staan en voorkomen ze een hoop schoten op het goal van Erasmus. Helaas weet Erasmus toch 2 keer door de verdediging heen te komen en scoren ze 2 keer achter elkaar, en zo staat het 2-6.

In het middenveld zorgen Quinten en Dean ervoor de bal naar voren gespeeld word, en dat doen ze uitstekend. Dat GDA vandaag toch echt het sterkere team is bewijzen ze door met zijn allen nogmaals naar voren te spelen en Umut deze wedstrijd afsluit met de 2-7.

Ondanks dat het een tijd geleden was voor de jongens dat ze samen hebben gevoetbald en ze nieuwe trainers hebben is het toch weer gebleken hoe goed ze samen zijn als team!