GDA toont veerkracht en wint laatste beker…

Groep 3 03

15 september 2019 11:30

Laten we beginnen met het meest memorabele moment van de week: Robbert 'Ali' Alewijnse verscheen na lang blessureleed weer op de training!

Welkom terug Ali en op naar je rentree!

Dan de wedstrijd tegen VFC, de laatste bekerwedstrijd voordat we voor de punten gaan spelen. Zonder hoofdcoach Rob, want die heeft urenlang in het vliegtuig gezeten om wat wilde dieren te zien. Zonde, want ook op de Vlaardingse (kunst)grasvlakte viel het nodige te spotten. Afrikaanse temperaturen, buffel-ende middenvelders, verdedigers met een leeuwenhart, katachtige reddingen van gelegenheidskeeper Kazs en bizon-der mooie doelpunten. En hier en daar een anti-loper.

De eerste helft was wat slordig van de kant van de rood-witten. Onnodig balverlies, kiezen voor de moeilijke oplossing en niet alert genoeg zijn in de omschakeling. Hier en daar wat speldenprikjes door een steekpass vanuit het middenveld maar de voorwaartsen werden zelden gevonden. VFC koos vaak voor de lange bal en kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Maar Kazs liet zien een waardig vervanger in de goal te zijn en zorgde ervoor dat de schade bij rust beperkt bleef tot 1-0. Die viel vlak voor rust: Galid probeerde op de achterlijn zijn
tegenstander uit te spelen, verloor de bal en trok aan de noodrem. Penalty en een 1-0 achterstand.

In de rust een aantal tactische omzettingen die ervoor moesten zorgen dat we verder naar voren konden voetballen. Steeds vaker kwam GDA er gevaarlijk uit en het wachten was op de gelijkmaker. De 1-1 kwam uiteindelijk volledig op naam van Nawien. Hardwerkend als altijd veroverde hij op het middenveld de bal, sprintte naar de 16 meter en schoot de bal snoeihard achter de keeper van VFC.
GDA rook de overwinning en werd steeds gevaarlijker. Een afgeslagen bal werd door debutant Joey (die zijn debuut opluisterde door te laat te komen...) opgevangen en met een ietwat mislukt schot voor de goal gebracht. Daar stak Michael Makaay zijn grote teen net voor zijn tegenstander en zorgde zo voor de 1-2. Niet veel later stuurde Joey de eveneens ingevallen Ryshad de diepte in, die twijfelde niet en schoot vanaf 16 meter snoeihard in de kruising. Of dat nou met binnenkant of buitenkant voet was kon hij zich niet meer herinneren na de wedstrijd....
De laatste 5 minuten drong VFC nog even aan maar mede door goed keeperswerk van Kazs en de conditionele prikkels op de donderdag training kwam de overwinning niet meer in gevaar en sluit GDA de bekerperiode af met 2 verdiende overwinningen en een nipte nederlaag. De competitie kan beginnen!