Vredenburch 1

3e klasse/4e klasse 2) Wedstrijd C 3B/4C+D

1 juni 2019 14:30

GDA komt niet over eerste horde heen.
GDA 1 en Vredenburch 1 stonden zaterdag 1 juni tegen over elkaar in de eerste ronde van de  nacompetitie, er zijn in totaal drie rondes en elke wedstrijd valt er een ploeg af en gaat er één winnaar door. De Rijswijkers gingen met een klinkende 2-5 overwinning door naar de volgende ronde. GDA heeft een zeer teleurstellende tweede seizoenshelft gespeeld waar het de nodige hobbels tegenkwam en waar het niet tegen bestand was, volgend seizoen zullen de Loosduiners met een frisse selectie gewoon weer in de vierde klasse moeten acteren.

De wedstrijd begon in Rijswijks voordeel en GDA kwam er niet aan te pas, of het moet de tweede minuut zijn geweest toen Jeroen Mantel zich knap vrij draaide maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vredenburch kon lekker vrijuit voetballen want GDA speelde zonder bezieling en legde de Rijswijkers, zeker in de eerste helft, weinig in de weg. In de negende minuut werd het 0-1, een voorzet van rechts viel over GDA doelman Bas Swillens tegen de tweede paal aan en trof doel. Vredenburch bleef de betere ploeg en GDA had tot de 35eminuut nog geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd. Uit een corner van Vredenburch stuitte de bal op tegen de hand van een GDA speler en de scheidsrechter legde de bal op 11 meter, Bas Swillens was kansloos 0-2. Tot aan de rust kreeg GDA drie corners maar ook uit die spelhervattingen kwamen de Loosduiners niet dicht bij een doelpunt.

Na rust een opportunistischer GDA dat in de 51eminuut de aansluitingstreffer op het scorebord zette, Lesley Kloor was de doelpuntenmaker 1-2. Niet veel later scoorde oud GDA speler Jeroen Barnas met links vanuit een vrije trap de 1-3. GDA trok weer ten aanval en een mooie combinatie tussen Lesley Kloor en Rodier Hussain Ali werd door laatstgenoemde keurig langs de doelman geschoten 2-3. GDA leek de klap te boven maar een onbegrijpelijke tweede gele kaart voor Jeroen Mantel was het breekpunt in de wedstrijd. In de laatste tien minuten gebeurde wat eigenlijk illustratief is voor de tweede seizoenshelft, een lam GDA dat fout op fout stapelde en de communicatiefouten tussen verdedigers en doelman brachten de Rijswijkers die net door de gehele wedstrijd heen op de juiste momenten scoorden op 2-5.

Door dit resultaat speelt Vredenburch in de tweede ronde tegen het Schiedamse HBSS, voor GDA zit het seizoen 2018 - 2019 er op.