GDA JO9-1 knokt zich naar de halve finale van de beker!

5 - 3

DUNO JO9-1

Groep 2 1/4 Finale Beker W2 JO9 Gr 2

30 maart 2019 10:00

Het is zaterdagochtend en vandaag is de kwartfinale in de bekercompetitie. Vandaag spelen wij tegen DUNO, waar wij tijdens een oefenwedstrijd en een competitie wedstrijd van verloren hebben. We hopen natuurlijk dat de uitspraak; 3x scheepsrecht van toepassing is vandaag.

Trainer Wesley geeft aan dat hij er een goed gevoel over heeft. De jongens hebben er allemaal superveel zin in en het zonnetje schijnt dus dit kan eigenlijk alleen maar goed gaan toch? Na een warming up gaat de wedstrijd van start.

Eerste helft
DUNO neemt de aftrap en de wedstrijd is begonnen, de spanning is vanaf minuut 1 aanwezig, iedereen hoopt zo dat wij dit keer gewoon winnen en weer een ronde verder komen. Dit zijn 2 sterke teams die tegenover elkaar staan, en al vrij snel weet DUNO het 1e doelpunt van de wedstrijd te maken en het staat 0-1.

Oei, we beginnen met een achterstand, maar we zien dat onze jongens het meteen weer goed oppakken en binnen no time weet Umut de 1-1 te maken en liggen alle kansen weer open.

GDA voetbalt heerlijk en het is echt genieten deze ochtend. Ze spelen over met elkaar en doen dit echt samen, zo volgt de volgende aanval van GDA, vanuit de achterhoede speelt Deniz de bal naar voren, en via Dean komt de bal weer bij Rayan en hij geeft uiteindelijk een voorzet die Umut weer prachtig af weet te maken. Het staat 2-1!

Tweede helft
We beginnen de tweede helft met een voorsprong en de jongens waren al blij maar keeper Quinten zei tegen zijn team genoten kom op jongens we zijn er nog niet, en daar had hij gelijk in, het staat al heel snel weer 2-2.

DUNO creëert veel kansen maar GDA is zo goed in vorm, Bram werkt zoals we van hem gewend zijn alle ballen weg die bij hem in de buurt komen, en als ze er wel langs komen maken ze geen schijn van kans want Quinten houdt echt alles tegen, keer op keer op keer pakt hij de bal als ze proberen te scoren, echt fantastisch!

Met Djaro in de spits en Umut en Zaid in het middenveld weten deze 3 toppers al snel weer een kans te creëren en af te maken en Umut schiet ook het 3e doelpunt van deze wedstrijd het goal in, het staat 3-2!

Na een overtreding van DUNO krijgt GDA een vrije trap. Rayan mag de vrije trap nemen en schiet hem zo met een boog het goal in, het staat 4-2!

Zou het dan echt? Gaan wij dit keer gewoon winnen van DUNO?

DUNO weet toch nog de 4-3 te maken en nu begint de spanning echt. De wedstrijd duurt nog 5 minuten en we willen natuurlijk niet dat ze nog een keer scoren, de jongens willen hun voorsprong niet kwijt.

Ze vechten zich naar voren en 1 minuut voor tijd weet Umut het verlossende doelpunt te maken het staat 5-3.

Nu de jongens allemaal doorhebben dat ze echt gewonnen hebben komt de ontlading, Quinten rent zijn goal uit en vliegt zijn teamgenoten in de armen, 1 grote teamknuffel. Ze hebben alle 8 vandaag gevochten en geweldig mooi voetbal laten zien.

Na nog 1 minuutje doorballen fluit Ruud dan eindelijk af, en is het tijd voor feest, met kleren aan onder de douche met ijs en Extran en muziek.. de beste manier om deze fantastische wedstrijd af te sluiten.