Hoofdklasse 11

16 maart 2019 9:00

Opstelling

Zaterdag 16 maart: GDA tegen VELO.

Met een weersverwachting van windkracht 8 en stormachtige regenbuien, checkten we de KNVB site voor afgelastingen. Geen wedstrijd lag er af dus gingen we vol goedee moed richting sportpark Madestein voor de match tegen VELO. Het veld lag er redelijk goed bij. Eenmaal in de kantine riep Jeroen de jongens bijeen en ging rond de tafel zitten voor een zeer professionele wedstrijd bespreking.

De eerste helft:
Onze thuis scheidsrechter Patrick fluit af en met flink wat tegenwind beginnen de jongens aan de wedstrijd. Ze vechten tegen de wind en gelijk een mooie actie van Robin. Met een knal van een schot schiet hij de bal tegen de kruising/ lat. VELO krijgt hierna de bal en tikt goed over, met als gevolg de 0-1.

Vervolgens komt er een uitbal van Irshaan die hem doorkaatst naar Robin, maar de bal komt in bezit van VELO. VELO breekt uit, maar tot twee keer toe redt onze superkeeper Jerry de wedstrijd. Langs de lijn voel je de spanning. Michel is nog nooit zo fanatiek aan het coachen geweest. We hebben hem nog nooit zo veel gehoord. Hij had zeker de krant opgegeten deze ochtend!!!

Weer een mooie actie van Gianni die op Levi speelt en hij passt de bal vervolgens naar Irshaan. Maar ook deze actie stuit op een voet van VELO. Zij bewegen direct richting de goal van GDA. Met eerst een top redding van Jerry, volgt er toch een goal van Velo: 0-2. Daarmee gaan we de eerste 10 minuten rust in. Generaal Jeroen roept de jongens bij een. En spreekt ze aan op de kansen die ze hebben gehad, maar dat ze die wel ook moeten afmaken. Tijdens de trainingen gaan alle ballen er in, maar nu lijkt het wel of er een onzichtbaar mannetje aan de bal zit en die de bal niet in de goal van Velo toe laat.

Eerste helft, tweede 10 minuten:
De kansen vliegen weer om de oren: Emir schiet, de bal komt tegen de Keeper! Robin krijgt weer een kans maar VELO zit er tussen. En wel zo dat onze Robin even uitgeschakeld is. Hij ontving een trap tegen zijn mannelijke 'vol in de groei' zaakie!! De mannen weten hoe dit aanvoelt!!! Robin is genoodzaakt  om te wisselen.

Terwijl Robin verzorgd wordt door zijn moeder gaat het spel verder. Devin rent zijn longen uit zijn lijf en weet de bal van meerdere spelers van VELO af te pakken. Maar VELO weet wederom weer een schot op het goal van GDA af te leveren. Als een kanonskogel vliegt de bal net naast de goal waar opa Nico (die Jerry staat te coachen) met een snoekduik de bal moet ontwijken. Ik heb die man nog nooit zo snel een beweging zien maken!!!

Ondertussen wordt Devin onderuit gemaaid, vol op zijn enkel. Met pijn in de ogen staat die op en probeert wat te stampen. Nee, toch niet, nog een speler die we moeten missen! Een bikkel als hij is, gaat hij door.
GDA krijgt een corner: Levi geeft hem strak voor en Irshaan ziet zijn kans, maar ook deze bal wil er maar niet in. Wat is dat toch! Is het de wind die de jongens zo van hun spel houdt of is het wat anders? Met een uitbal van VELO krijgt Jerry de bal nog maar net via zijn vingertoppen weggetikt. De bal stuitert half over hem heen. We zitten op het puntje van de stoel! Jerry draait en weet de bal nog net van de lijn weg te slaan. Maar ook hier zit ons geluk niet mee. de bal komt in de voeten van VELO terecht en ze schieten hem erin. 0-3 voor VELO.

Rust! De eerste 20 minuten zitten er nu op met een tussenstand van 0-3 achter. Jeroen en Michel spreken de jongens moed in. Ze werken hard en vechten voor de bal. Het enige dat ontbreekt is de bal in het net krijgen. Robin is weer terug bij de groep en wil het in de tweede helft toch weer gaan proberen. Jerry wisselt zijn keepers shirt met Emir en de mannen gaan weer met frisse vechtlust beginnen aan de tweede helft.

Tweede helft
We zijn gewisseld van helft en hebben de wind mee. Levi krijgt een kans schiet op de goal!! Pffff.. over de lat. Robin ziet zijn kans en schiet, naast!! Jezus wat is dit. VELO heeft echt het geluk aan zijn broek hangen. Ze krijgen nog een kans en ja hoor, die zit: 0-4 voor Velo.

GDA krijgt weer een corner, Robin schiet.... maar VELO zit er weer tussen. VELO krijgt weer een corner, maar Emir weet hem prachtig te pakken. super gekeept!!! Robin blijft te veel pijn hebben en wordt door Michel uit het veld gehaald met tegenzin van Robin. Hij wil nog door, de vechtlust zit in het mannetje, maar de pijn overheerst.

Jerry grijpt zijn kans en ziet dat Levi vrij staat. Levi krijgt de bal en schiet, GOALLLLLLL!!!!!!!! 1-4. Yes, de eerste zit er in. Op naar de volgende om de achterstand in te halen. Op dit moment fluit Patrick weer op zijn fluit voor een kleine 10 minuten pauze.

Terwijl de kleine mannen advies krijgen over de wedstrijd, wordt er ook een bespreking gehouden tussen de grote mannen. Robin zijn zaakie is het gespreksonderwerp! Nou, niet alleen Robin zijn zaakie, woorden als plakballen en stinkballen vliegen om je oren. Patrick moet het gesprek verbreken om de wedstrijd door te laten gaan voor de laatste 10 minuten.

Tweede helft, laatste 10 minuten:
Het begint al gelijk lekker!! NIET. Goal voor Velo: 1-5 en gelijk er achteraan de 1-6!!!! De wind is inmiddels verder gedraaid en we hebben weer zij / tegen wind. Onze jongens kunnen niet zo goed met de wind omgaan en dat zie je in hun spel terug. Jerry ziet nog een kans en kaatst de bal tussen 4 van VELO door richting de goal, waar Irshaan vrij staat. Hij schiet, maar weer naast. VELO breekt weer uit,  maar gelukkig heeft ook Emir keeperskills in zich en weet de bal mooi te pakken. Maik weet de bal goed naar voren te geven op Irshaan, die tegen de keeper stuit.

Dan maakt VELO een foutje en weet Irshaan hier gebruik van te maken: Goal, 2-6!!!!! De Jongens geven het nog niet op. Ze laten de koppies niet hangen en blijven er voor vechten. Mooie actie van Maik die de bal naar Levi kaatst, hij passt hem door naar Jerry,: Die schiet..... Pfff naast! Gianni maakt nog bijna een eigen doelpunt, maar Emir weet dat te voorkomen. Het zit vandaag niet mee!! In de laatste paar minuten van de wedstrijd lijkt de vermoeidheid de overhand te nemen. GDA zakt een beetje in. VELO weet nog een schot op het goal te produceren, maar Emir vangt de bal. Hij is niet van plan er nog 1 door te laten.

Het eindsignaal klinkt over het veld en de jongens lopen naar elkaar toe. Een beetje verslagen, maar toch met een opgeheven hoofd dat er goed gewerkt is. That`s the spirit!!! We kunnen niet altijd winnen. De penalty's worden genomen, ze schudden de handen en  iedereen druipt af.

De wedstrijd van JO9-1 gaat beginnen. Een competitiewedstrijd tegen Duno. Een wedstrijd waar onze Levi ook nog een paar doelpunten heeft kunnen maken. Maar net als bij onze wedstrijd, heeft GDA ook hier niet het geluk en deze wedstrijd wordt ook verloren. Een druilerige dag met een druilerig einde. Gelukkig is de verloren wedstrijd niet te merken aan het humeur van de jongens die na de wedstrijden nog steeds staan te ballen met elkaar.

Op naar volgende week : uit tegen Monster en hopelijk vliegen de ballen dan wel weer in het goal ipv er over! Ik heb er in elk geval wel weer van genoten, ik hoop jullie ook. Tot volgende week!