GDA JO8-1 wint bij debuut in de hoofdklasse van ESDO

GSC ESDO JO8-2

Hoofdklasse 11

9 februari 2019 9:00

Opstelling

Na het vriendschappelijke wedstrijdje van vorige week, nu echt aan de bak. Omdat er windstoten zouden zijn met code oranje, was het de vraag of de KNVB het er weer niet vanaf zou gooien. Maar gelukkig ging het deze keer wel gewoon door. De mannen konden hun competitiedebuut in de Hoofdklasse maken!

Half negen staan onze boys te trappelen van ongeduld. Terwijl Michel de jongens laat warm draaien, zet Jeroen de goals neer en het veld uit op veld 1. Je merkt een beetje spanning bij iedereen door de laatste wedstrijd die tegen ESDO is gespeeld. Onverdiend verloren, laten we het daar maar op houden. Met Feroz als scheidsrechter en Jerry in de goal kan de wedstrijd beginnen!

Eerste helft
De eerste helft hebben we wind tegen, je merkt dat de jongens daar nog niet echt rekening mee kunnen houden. En het is voor zowel GDA als ESDO een beetje aftasten hoe om te gaan met de wind. Na enkele minuten hebben ze het een beetje door. Ze werken goed samen en Emir grijpt zijn kans. Bam 1-0 voor GDA!!! Heerlijk begin.

Maar daar schok ESDO niet van en de tegengoal valt snel: 1-1. Gelukkig weten onze jongens hiermee om te gaan en laten ESDO gelijk weer een poepie ruiken. Door goed spel van Robin komt de bal uiteindelijk weer in de goal van ESDO terecht: 2-1 voor GDA! De eerste 10 minuten zitten er op en de jongens gaan even langs de kant voor een begeleidend woord van Jeroen en Michel, want over het algemeen zag je dat ze toch moeite hadden met die tegen wind. Gelukkig hadden we Devin en Gianni achterin die de ballen goed weg maaiden.

De tweede 10 minuten beginnen weer en al vrij snel heeft de tegenpartij een corner. Hij komt terecht op Robin zijn been, die probeerde de bal uit de goal weg te schieten, maar door de wind vloog die half over zijn been en helaas een eigen doelpunt: 2 -2. Robin laat hierna een beetje zijn schouders hangen. Maar na een seconde of 30 pept hijzichzelf op en gaat er hard in. Hij knokt voor de bal en laat zich niet kennen. Een mooi schot op de goal gaat net naast. Met andere woorden: `Kijk, zo herpak je jezelf`! Goed werk van Robin.

Het is weer een genot om naar onze jongens te mogen kijken, je ziet mooie acties en goede combinaties en dat werpt zo zijn vruchten af. Bam, Emir maakt weer een mooie goal: 3 -2 voor GDA.

Rust. De mannen spreken de jongens aan en peppen ze op. Nu gaan we voetballen met wind mee en zullen de goals om ESDO hun horen vliegen!!! We hebben een keepers wissel, Jerry gaat weer in het veld en Maik gaat deze keer tussen de palen. Jerry heeft de eerste helft weer fantastisch staan keepen, terwijl zijn moeder thuis met gebroken vliezen zat te wachten op de verloskundige.

Tweede helft
De eerste paar minuten van de tweede helft moesten de boys toch weer even wennen aan de wind. Devin pakt de ballen goed af en weet hem goed door te spelen op de voorhoede. Via een uitbal komt de bal bij Levi, die de bal tegen de keeper schiet. Deze weerkaatst en Robin schiet ook op de keeper, de bal komt bij Jerry en zijn uithaal mocht ook niet baten: De keeper heeft hem weer!

Je hoort langs de kant jaaaaa, ooeoeooeoe, jaajajaa, neeeeee, jaaaaa, oeoeooeoe. Te spannend, om je schoenen er bij op te vreten. De kansen blijven komen en hier en daar weet ESDO er toch nog doorheen te komen. Maik staat ook weer top te keepen en laat geen bal langs hem komen. De bal komt weer bij Robin terecht en hij schiet hem prachtig in de korte hoek! 4-2 voor GDA.

Irshaan weet ook nog een paar keer bij de goal te komen, maar het geluk zat hem niet mee. Hij raakt de paal en schiet net naast. Hij blijft het wel proberen en samen met Emir, Levi en Robin worden er mooie acties gemaakt. De eerste 10 minuten van de tweede helft zit er alweer op.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd komt Jerry richting de goal, er wordt geroepen: 'Maak er 1 voor je moeder en je broertje!!'. En ja hoor, BAM, een schitterende goal strak in de kruising:  5-2 voor GDA.

ESDO ziet zijn kans en schiet op het goal. Daar staat onze bulldozer Gianni, de de bal eruit maait en een tegengoal voorkomt. De bal komt bij Jerry terecht, die vervolgens naar Emir passt. Maar dan komt die verschrikkelijke windvlaag weer en de bal gaat net te hard, waardoor Emir er net niet bij kan komen. Soms hebben we echt de wind mee en soms net even tegen.

Levi krijgt de bal en de wind mee en schiet op het goal!! Ook weer prachtig in de kruising: 6- 2 voor GDA!!!! Nog maar een paar minuten te spelen en ook Irshaan wil nog zijn gram halen. De bal komt via een corner bij Irshaan terecht. Hij schiet, de keeper houdt hem tegen, maar in tweede instantie scoort hij wel!!! Yes! 7-2 voor GDA. Snel na dit doelpunt klinkt het eindsignaal.

Eindstand 7 -2  voor onze boys van GDA JO8-1. Een prachtige wedstrijd en zeker een heerlijk gevoel om van deze tegenstander te kunnen winnen. De jongens springen elkaar weer in de armen en juichen. De eerste competitie wedstrijd in de Hoofdklasse is een feit en ook nog gewonnen.

Niet alleen de winst werd gevierd, want daarnaast werd vandaag ook een nieuw voetbalvriendje geboren. Na afloop van de wedstrijd ging Jerry met zijn vader er snel weer vandoor. De baby kwam in aantocht, de weeën waren bij Syreetha op gang gekomen. Een paar uur na de wedstrijd kregen we een mooie foto van Jerry en zijn broertje genaamd Joël. Hij werd gezond en wel geboren om 14.59 uur en met moeder ging ook alles goed. Over een paar weken verwachten we dus een nieuwe sterspeler op het veld. Gefeliciteerd met jullie mooie zoon en broertje!

Ben wel weer blij dat het seizoen weer begonnen is en kan dan ook niet wachten op volgende week op een mooie nieuwe pot!!