Competitie

Hoofdklasse D

9 februari 2019 9:30

Onbekend

Vandaag was het dan zover, na 2 afgekeurde wedstrijden speelde wij vandaag onze eerste wedstrijd na de winterstop en onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Om 09:00 verzamelen de jongens zich in ’s-Gravenzande en ze hebben er weer zin in!

Na overleg in de kleedkamer waaien de jongens het veld op voor de warming-up.

Eerste helft
GDA gaat goed van start en het valt niet tegen. We spelen twee klassen hoger dan voor de winterstop dus we weten nog niet zo goed wat we kunnen verwachten.

GDA doet wat we van ze gewend zijn en dat is meteen volop aanvallen. Al heel snel staat het 0-1 voor GDA door een doelpunt van Umut.

En dan ineens merken we dat we hoofdklasse spelen.. Het spel gaat veel sneller dan dat de jongens gewend zijn en al heel snel staat ’s-Gravenzande op 1-1 en dan valt de 2-1 en de 3-1.

We zien dat de jongens dit niveau nog niet eerder zijn tegengekomen in de competitie.

Tweede helft
In de tweede helft gaat het eigenlijk door zoals de eerste helft. GDA geeft alles, ze vechten en proberen het echt.

’s-Gravenzande blijft aanvallen en het komt zelfs zover dat ons hele team met zijn allen in de verdediging moet staan om tegendoelpunten te voorkomen. Helaas schieten ze hem er toch 3 keer tussendoor en staat het 1-6.

Gelukkig komt GDA nog wel een aantal keer bij het goal van de tegenstander in de buurt en maakt Umut nog wel de 2-6.

Ondanks ons eerste verlies in de competitie dit jaar, waren alle jongens sportief en zijn we supertrots op ze! Dit kan alleen maar beter worden, en we zullen zien dat zodra ze een beetje gewend zijn aan dit niveau wij gewoon weer de winst binnen kunnen slepen!

Ik hoorde nog een speler van GDA zeggen; Elke keer als wij de bal hadden waaide het heel erg, en als ’s-Gravenzande de bal had waaide het ineens niet meer, dus we kunnen er niets aan doen dat we verloren hebben.