GDA door naar de halve finale in de bekercompetitie

Competitie

Groep 2 8

12 december 2018 18:30

Onbekend

Het is woensdag avond 18:00 en de jongens verzamelen zich op Quicksteps. Vandaag is het zover: de kwartfinale!

Samen met trainers Rowen en Wesley bereiden de jongens zich voor op deze belangrijke wedstrijd in de kleedkamer. De ouders hebben nog even tijd voor een warm kopje koffie voordat ze 40 minuten in de kou in moeten.

Eerste helft
De wedstrijd gaat van start.Al heel snel is duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd gaat worden.  Gelukkig is het al heel snel 0-1 voor GDA door een aanval en doelpunt van Rayan.

Al snel krijgt GDA een 2e kans maar die missen ze op een haartje na. Quick Steps staat niet voor niets in deze kwartfinale en al heel snel staat het 1-1 en meteen daarna zelfs 1-2, GDA staat op achterstand. Na 2 gemiste kansen van GDA weet Quicksteps zelfs de 1-3 te maken, wat onze achterstand nog meer vergroot.

Deniz staat ergens midden op het veld en krijgt een bal aangespeeld, hij haalt uit en hoppa zo het goal in! Het is 3-2.

Helaas volgt daar meteen achteraan de 2-4 voor Quicksteps. Het is rust.

Tweede helft
De jongens hebben tijdens de rust even een tactische bespreking met de trainers gehad, en dat werpt meteen zijn vruchten af. Zaid maakt de 3-4.

Het blijft een tijdje 3-4 en de spanning is om te snijden langs de zijlijn. Gelukkig heeft GDA hun eigen Midden-Noord, bestaande uit trainers, ouders, broertjes, zusjes, familie etc. Er word geschreeuwd en geroepen langs de lijn en blijkbaar helpt het.

Umut maakt de 4-4.

Quinten houdt alle ballen tegen in zijn goal. Bram verdedigt alsof zijn leven er vanaf hangt, hoe hard ze het ook proberen, met hoeveel ze het ook proberen.. ze komen niet langs Bram die met gemak 3 aanvallers blokkeert.. en dat tegelijk.

Tijd voor de jongens om nog 1 tandje harder te gaan, en Umut maakt de 4-5, en zo staat GDA ineens op voorsprong. Quinten weet te voorkomen dat het weer gelijk staat met een prachtige redding na een aanval van Quick Steps.

De wedstrijd is eigenlijk afgelopen maar blijkbaar krijgen we er blessure tijd bij. 5 minuten welteverstaan. Waarschijnlijk denkt Quick Steps door het rekken van de wedstrijd nog een kleine kans te hebben om deze wedstrijd toch te winnen.

Maar na nog een doelpunt van Umut staat het 4-6 en fluit de spelbegeleider toch af. Er volgt een ontlading van zowel de trainers, de jongens en Midden-Noord.

Ze zijn gewoon door naar de halve finale!!!