GDA JO8-1 maakt er 17 op bezoek bij Scheveningen

Competitie

1e klasse 7

1 december 2018 9:00

Onbekend

Op deze frisse en vroege zaterdagochtend moeten onze jongens van GDA een wedstrijd spelen tegen de jongens van JO8-1 van Scheveningen.

Na de spannende wedstrijd en heerlijke overwinning op Laakwartier is deze wedstrijd een stuk minder beladen, gezien het gegeven dat de mannen van Scheveningen stijf onderaan staan. De vraag is dan ook niet of we gaan winnen maar met hoeveel en dit durf ik gezien de prestaties van het team zonder enige gène te zeggen. De enige angst of valkuil die we hebben is dat ieder voor eigen succes wil gaan, er niet wordt overgetikt of misschien nog wel erger, het plezier uit het spel raakt. Het is 09.00 uur, de wedstrijd begint.

Eerste helft
Hett vertrouwde spel begint gelijk met veel druk naar voren en al heel snel word duidelijk dat wij tegen deze tegenstander oppermachtig zijn. Binnen 2 minuten heeft onze Maik er al 2 in liggen. Hierna schiet Irshaan op miraculeuze wijze de bal via de paal en lat eruit, maar na een goede voorzet van Emir krijgt hij hem met zn heup er toch nog in. Daarna weet Emir via een goede actie zelf te 4-0 te scoren en vanaf de aftrap direct Robin met de 5-0.

Dit alles  gebeurd nog voor de 10 minuten break en ook daarna blijven onze jongens aanvallen en tonen geen genade voor de tegenstander! Weer is het Maik die na de break de score opent met een goed afstandschot en de 6-0 staat op het bord. Dan is het de beurt aan Levi met 7-0 en ook Gianni die is ingeschoven mee naar voren weet z'n doelpuntje mee te pikken 8-0 !

Robin maakt hierna de 9-0 en Levi weet met een prachtige goal de ruststand op 10-0 te zetten.

Daar is (gelukkig voor Scheveningen) de rust. Er valt in de rust niet veel te zeggen door de trainers tegen de jongens, want buiten de vele goals is het vertoonde spel prima.

Tweede helft
GDA gaat na rust gewoon verder met domineren en blijft heer en meester op het veld. Al snel weet Emir de score te openen: 11-0. Dan is daar toch even de verslapping. Onze keeper van de eerste helft Jerry heeft echt niks te doen gehad, maar Irshaan, de keeper van de tweede helft moet er toch helaas 1 door laten.

Dit doet echter niks af aan het spel van GDA, want zij walsen vrolijk door. Na al een paar keer er dicht tegenaan te hebben gezeten weet ook Devin, onze rots in de branding in de verdediging, zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken: Bam 12-1.

Hierna heeft Robin het even op z'n heupen en maakt de 13,14 en 15 -1. Tussendoor weet de keeper van Scheveningen 1 schitterende redding te maken op een prachtig schot, die tot groot ongenoegen van Robin, alsmede ons supporters niet op het scorebord komt. Dat neemt echter niets weg van het feit dan hij zijn bijdrage aan deze wedstrijd heeft geleverd.

Tot slot maakt Emir de 16 en 17-1 en dan fluit de scheidsrechter af.

Wat opviel in deze wedstrijd was dat het spel van onze mannen verzorgd bleef. Zij bleven goed positiespel spelen, goed overspelen, maar wat vooral opviel was dat ze spelvreugde bleven houden. Bij elk doelpunt bleven ze juichen, gunden het elkaar en het enthousiasme bleef. Gezien de prille leeftijd van dit elftal is dat een groot goed en belooft dit wat voor de toekomst.

Er staat hier een team met een bereidwilligheid en enthousiasme wat maakt dat ze tegen elke tegenstander willen en kunnen voetballen. Ze kennen elkaars kwaliteiten al en weten wie waar goed in is. Erg knap en volwassen voor zover je hiervan kan spreken op deze leeftijd. Ondanks de geringe tegenstand, zijn wij vandaag als toeschouwer getrakteerd op een demonstratie wedstrijd, aangeboden door de jongens van JO8-1.

Ik heb weer genoten, op naar de laatste wedstrijd van het seizoen!