-

GDA JO8-1

1e klasse 7

27 oktober 2018 10:00

Zaterdag 27 oktober. Na de vele mooie herfstochtenden waarin de weergoden ons gunstig waren gestemd, was dit een herfstochtend waar dit niet zo was. Guur, koud en nat was het toen onze jongens en ouders zich verzamelden op het terrein van SC Monster. Het terrein waar onze tegenstander van vandaag, Monster JO8-1, zijn thuiswedstrijden speelt.

Er gingen geluiden rond dat deze tegenstander nog niet had verloren en dat wij het zeer zeker moeilijk zouden krijgen. Echter, onze jongens  waren hiervan minder onder de indruk dan de ouders, want zoals elke week waren ze blij dat ze, ondanks het weer, vandaag een wedstrijd mochten spelen.

Eerste helft
Het is 10.00 uur, de wedstrijd begint. Zoals bijna vertrouwd spelen onze jongens direct met druk naar voren en weten de bal goed in de ploeg te houden. Maar ook de tegenstander heeft inderdaad een goed team en weet onze aanvalsgolf regelmatig vakkundig af te slaan. Ook zijn zij in staat om zelf aanvallen op te zetten, maar voornamelijk onze Devin weet elke poging tot op dat moment te ontregelen. Weer volgen wat afstandsschoten, maar Irshaan, onze keeper, van dat moment weet deze allemaal tegen te houden.

Nadat het spel spel de eerste 5 minuten over en weer golft weet onze Robin uit het niets een goed schot op goal te geven en GDA op voorsprong te zetten: 1-0! Vanaf de aftrap weet Monster een aanval te creëren, maar dit keer weet Gianni deze aanval te stoppen en de bal bij Robin in te leveren die er 2-0 van maakt! Direct daarna is de 10 minuten break, dus een prima moment om op 2-0 te komen.

Na de break blijft GDA als collectief goed spelen. Er word goed geluisterd naar de coaching, er word goed over gepasst en goed geanticipeerd op de aanvallen van de tegenstander. Devin en Gianni geven elkaar een handjeklap nadat zij samen goed een aanval ontregelden en dit gebaar is symbolisch voor hoe GDA als team speelt!

Onze Maik, die als een soort verbindende factor tussen verdediging en aanval fungeert, weet de bal bij Levi te krijgen die onderuit word gehaald. Robin gaat achter de bal staan en weet een prachtige voorzet af te leveren bij de tweede paal die door Jerry in 1 keer op de pantoffel word genomen!!! Bam 3-0.

Onze tegenstander, die toch echt niet slecht speelt, lijkt wat confuus. Ook zij zijn gewend te winnen, maar moeten vandaag toch hun meerdere erkennen in GDA. Zij lijken dan ook even de koppies te laten hangen, want vlak na de 3-0 weet Maik onze Emir alleen voor de keeper te zetten. Zoals we inmiddels gewend zijn is dat dan altijd een goal, want onze Emir faalt bijna nooit als hij in scoringspositie komt: 4-0. Kat in het bakkie!

Toch weet Monster vlak voor rust de 4-1 te maken omdat GDA even niet staat op te letten, maar 4-1 met de rust is een prima stand.

Tweede helft
De kou en wind worden inmiddels vergezeld door een flinke bui regen en waar wij als toeschouwers een plu ,capuchon of andere beschutting zoeken,  stropen onze jongens de mouwen op voor de tweede helft. Direct beginnen we goed en weten de tegenstander wederom onder druk te zetten. Dit leid tot onze eerste uitbal van de tweede helft. Levi gaat achter de bal staan en weet de bal er in te schieten, via wat we wel kunnen noemen zijn trademark!! Vanaf de zijkant een klein dribbeltje het veld in en dan over de keeper in de verre hoek. Hoppa, 5 -1 en niks aan het handje voor GDA.

Even lijken onze jongens nog na te genieten van de 5 -1, want vanaf de aftrap die Monster neemt weten zij gelijk de 5-2 te maken! Even opletten jongens!! Echter, door dit doelpunt krijgt Monster weer geloof in de wedstrijd en lijkt bij GDA de angst er in te kruipen, want uit het niets beginnen we achteruit te voetballen. We weten slecht nog maar 1 schot op het goal te geven via Irshaan maar dat is vanaf de 5-2 ons enige wapenfeit. Het is Monster wat de tweede helft domineert en dicteert.

GDA krijgt de bal niet meer weg , lopen te vaak met de bal in plaats van over te spelen en een kansenregen van Monster volgt en na eerst nog een bal op de paal weet Monster 5-3 te maken. GDA raakt hierna de grip helemaal kwijt en het is pompen of verzuipen. Nog een paar minuten te gaan en oh nee, Monster weet de 5-4 te maken!!!!! Ze geven niet op, want ook na de 5-4 blijft de druk op ons goal. Paniekvoetbal!! Ballen voorlangs, ballen tegen elkaar aan, een schot in het zijnet, maar dan....... HET EINDSIGNAAL!!

Pfffff dat scheelde niets!! Toch hebben onze jongens deze overwinning over te streep kunnen trekken. Conclusie van deze wedstrijd: Een zeer goede eerste helft en een matige tweede. Desalniettemin zijn wij met zijn allen weer razend trots op onze jongens, want er zat weer alles in deze wedstrijd. Goed en slecht voetbal, tegenslag, strijd en passie. Maar ook vandaag hebben ze weer weten te winnen!