-

VELO JO8-1

1e klasse 7

22 september 2018 9:00

Zaterdag 22 september. Onze jongens en aanhang hebben er weer zin in. Tot de warming-up begint zijn we nog lekker aan het dollen. Langzaam begint het besef te komen dat de tegenstander van vandaag er één van formaat is. Het betreft namelijk VELO, het team waar we de eerste wedstrijd van het seizoen van hadden verloren. We hadden dus wat goed te maken en het was een mooie graadmeter om te zien of onze jongens zowel individueel als team progressie hebben geboekt.

Eerste helft
Klokslag 9.00 uur: Patrick, onze scheids van vandaag, fluit voor de aftrap. De eerste paar minuten gaan gelijk op. Aan beide ploegen is te merken dat deze wedstrijd er toe doet, want beide partijen geven niks weg. Na 5 minuten word dan toch de ban gebroken. Door een goede passeeractie en een diagonaal schot in de hoek van Robin komen wij 1-0 voor.

Helaas is de voorsprong niet van lange duur want binnen 2 minuten maakt VELO gelijk. Waar we de eerste wedstrijd wat overrompeld werden door een goal tegen, tonen we nu juist meer strijd en dat betaalt zich uit! Na een goed duel op het middenveld door Maik wordt Levi in stelling gebracht en hij maakt de 2-1!

Kort daarop breken we uit nadat Gianni de bal naar voren trapt. De bal gaat richting Jerry en hij weet de bal bij Emir af te leveren die het knap afmaakt: 3-1!

Dan scoort VELO weer 3-2, maar dit lijkt ons alleen maar scherper te maken want direct na de 3-2 maakt Robin 4-2. VELO is het even volledig kwijt en GDA blijft druk zetten. Eerst weet de keeper van VELO nog een afstand schot van Robin te pareren, maar Emir wint wederom een duel op het middenveld en maakt het zelf goed af met een droge knal in de hoek: 5-2! Toch weet VELO vlak voor rust weer te scoren, waardoor de voorsprong slechts 2 doelpunten betreft.

Tweede helft
De tweede helft zet VELO goed druk op ons. Robin heeft 2 schitterde reddingen, maar toch weet VELO de 5-4 te maken. De spanning is voelbaar en dat is ook terug te zien in het voetbal. Waar we in de eerste helft nog voetballend onder de druk uit konden voetballen is het de tweede helft rommelig. Desalniettemin word er 200% strijd geleverd en dat loont. Want ondanks het mindere spel weten we toch op 6-4 te komen door weer een doelpunt van Emir en dat hadden we nodig, want de druk van VELO blijft. Sterker nog, ze weten ook tot 6-6 gelijk te komen!

Het zal toch niet? Gaan we dan toch de boot in? Alle hens aan dek! We verdedigen als leeuwen en zeker Devin heeft in deze fase een zeer belangrijk aandeel in de strijd. De oees en aaahhss klinken langs de lijn, alle ouders zitten volledig in de wedstrijd en ook bij de ouders is de spanning bijna ondraaglijk!

Dan toch nog een uitbraak van GDA. Na goed verdedigend werk van Gianni en Maik komt de bal bij Irshaan. Hij zet goed door en weet Levi te bereiken. Levi faalt niet en weet vlak voor tijd de 7-6 er in te prikken!

JAAAAAAA!!!!! Er word zowel in als buiten het veld flink gejuicht en gesprongen (althans ik wel) en kort na deze goal volgt het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd! Alsof we de Champions League hebben gewonnen sprinten de jongens naar elkaar toe en vliegen elkaar in de armen. Hossend en springend worden er in een kring gezongen yeyeyeye!!! Eens te meer is het duidelijk dat deze wedstrijd zeer beladen was, ook voor onze jongens. Wat een pot. Zoveel strijd, wat een passie en wat een overwinning!

Vandaag hebben onze jongens laten zien dat we dus een wedstrijd op meerdere manieren kunnen spelen. Als het een keer voetballend lastiger is, zijn onze jongens in staat gebleken het ook op wilskracht en passie te doen! Het was wederom een genot om naar te kijken en te beleven! Op naar de volgende wedstrijd!