GDA JO9-1 wint eerste competitiewedstrijd van VELO

-

GDA JO9-1

2e klasse 2

22 september 2018 10:00

Na een stormachtige nacht speelden wij vandaag onze eerste competitie wedstrijd uit tegen VELO. Om half 10 verzamelden de spelers zich bij trainers Wesley en Rowen en hebben ze eerst overleg gehad met elkaar in de kleedkamer. Na een goede warming up kon de wedstrijd van start.

Djaro nam de aftrap en creëerde meteen de 1e kans, helaas lette de keeper van de thuisploeg goed op. Meteen daarna kwam de 2e kans, en ook daar was de keeper scherp. GDA zette veel druk en binnen no-time stonden we 1-0 voor door een prachtig doelpunt via de paal door Djaro.

GDA bleef aanvallen en Dean en Zaid speelde vanuit het middenveld continue naar voren maar de bal leek er niet in de willen. Na een eigen doelpunt van Rayan (oeps foutje) stond het gelijk en was het 1-1. Snel daarna kwam VELO met een vlotte aanval en een doelpunt en stond het 2-1.

Na een kleine rustpauze en overleg met de trainers hervatte de wedstrijd zich weer.

Umut had weinig geluk in eerste instantie, maar maakte daarna alsnog de 2-2 en zo stonden we weer gelijk. Het rustmoment en tactisch overleg met de trainers heeft nut gehad want GDA zet veel meer druk op VELO. Na een ongelukkige bal op zijn hoofd werd Umut gewisseld met Bram.

Bram, onze eigen verdediger in hart en nieren zorgde ervoor dat VELO er niet doorheen kwam. Na een gemist schot op het doel van Umut lukte het VELO toch om de 3-2 te maken en zo stond GDA weer op achterstand.

GDA liet het daar niet bij zitten en zette meteen meer druk waardoor GDA door een doelpunt van Rayan, na een prachtige assist van Umut, weer op 3-3 stonden. Meteen daar achteraan maakte Umut de 3-4 en zo stond GDA weer op voorsprong.

Na een felle aanval van VELO werd het spannend maar wederom zorgde Bram ervoor dat ze er niet doorheen kwamen. Echter, VELO liet het er niet bij zitten en voetbalde zich na de 4-4. GDA dacht daar anders over en zo maakte Rayan meteen daar achteraan de 4-5.

Na een kleine pauze begon de 2e helft. VELO speelde een stuk beter als in de 1e helft en zo komen we al snel op de 5-5 en staat het weer gelijk. VELO blijft aanvallen maar Bram verdedigt ontzettend goed en ook Quinten houdt alle ballen tegen die op het goal geschoten worden, wat een keeper!!!

Met een prachtig doelpunt van Umut staat GDA weer voor en is het 5-6. VELO komt daar meteen achteraan met een aanval, maar Quinten weet ook deze bal te pakken en zo blijft GDA op voorsprong.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd staat Djaro op en weet er 3 doelpunten achter elkaar in te schieten en zo heeft GDA ineens een grote voorsprong van 5-9. Vlakvoor het eindsignaal maakt VELO er nog 6-9 van maar GDA wint de wedstrijd.

De 1e overwinning van het seizoen is een feit voor deze mannen van GDA. Op naar volgende week!