GDA JO9-1 wint welverdiend van ESDO-JO9-2

-

GSC ESDO JO9-2

2e klasse 2

29 september 2018 10:00

Op deze prachtige laatste zaterdagochtend van september verzamelen de jongens van de JO9-1 zich om 9:30 op GDA. Zoals bij elke wedstrijd hebben de spelers vooraf aan de wedstrijd overleg in de kleedkamer met trainers Wesley en Rowen en krijgen ze hun posities te horen.

Eerste helft
Na een lekkere warming-up gaat de wedstrijd van start. ESDO neemt de aftrap, maar is de bal meteen kwijt. Dean en Umut spelen de bal meteen samen naar voren en creëren bijna de eerste kans voor GDA. Deze eerste minuut van de wedstrijd laat eigenlijk meteen al zien wat de rest van de wedstrijd ons gaat brengen: samenspel, overspelen en aanvallen.

Nog geen 3 minuten na de aftrap geeft Rayan een prachtige assist, Umut neemt de bal aan en schiet! 1-0 GDA.

Deniz en Dean nemen het hele middenveld over samen, wat een fanatisme, wat een strijders. Samen spelen ze naar voren, Deniz geeft een voorzet en Dean maakt hem af en zo staat GDA op een voorsprong van 2-0.

Dean heeft de smaak te pakken en probeert de bal er nog een keer in te schieten maar hier lette de verdediging van ESDO goed op en voorkwamen ze de 3-0. Wel kreeg GDA een hoekschop en na wat gerommel voor de goal schiet Rayan GDA naar de 3-0.

De verdediging van GDA is ijzersterk deze zaterdagochtend, ESDO maakt geen schijn van kans.. totdat Rayan valt, Quinten valt, en na deze domino weet ESDO hem er in te schieten en staat het 3-1.

Tweede helft
Na kort overleg met de trainers word de wedstrijd hervat.  GDA speelt de bal meteen weer naar voren en na een assist van Djaro maakt Deniz de 4-1. De spelers zijn in vorm en gelijk daar achteraan maakt Umut de 5-1 met een loeihard schot.

ESDO is het een beetje zat en zet meer druk op GDA. Gelukkig hebben wij Bram in de verdediging staan en hij laat ESDO er niet doorheen komen. Maar ESDO weet uiteindelijk toch een kans te creëren en maakt de kans af en zo staat het 5-2.

De tegenstander heeft de smaak te pakken en probeert het nog een keer, maar onze keeper Quinten zorgt ervoor dat de bal er niet in gaat. Ze zetten nog één keer druk en dan valt toch de 5-3.

Het Haags kwartiertje breekt aan, want net als bij onze vrienden uit Den Haag vallen de meeste doelpunten ook bij GDA in de laatste 10 minuten. GDA valt aan en Djaro maakt de 6-3. Djaro denkt dat kan ik nog een keer en zorgt wederom voor een grote voorsprong voor GDA in de laatste minuten van de wedstrijd, het staat 7-3.

GDA blijft voetballen en overspelen en zo maakt Umut de 8-3. Quinten schiet de bal uit, een perfect schot zo voor de voeten van Djaro en die schiet de bal er in en is het 9-3 voor GDA.

Tien is zo’n mooi rond getal, en dat vonden de spelers van GDA ook. Na weer een heerlijk samenspel van het hele team maakt Umut de 10-3 en wint GDA deze wedstrijd met een grote voorsprong en welverdiend!