RAS 1

2 - 3

4e klasse D

16 februari 2019 14:45

Zaterdag 16 februari was het affiche in de Albardastraat RAS 1 – GDA 1, destijds op Sportpark Madestein de thuishaven van GDA werd het 2-0 voor de Peenbuikers maar vandaag ging het een stuk lastiger, de bezoekers wonnen uiteindelijk nipt door een laat doelpunt van Dennis Lubout 2-3. Met deze overwinning pakt GDA eindelijk de eerste overwinning van 2019. GDA trainer Wim Baggerman kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Jeroen Mantel en de geblesseerde Marvin Moreira. Het centrum werd nu gevormd door Dennis Lubout met Danny van Kesteren.
De voorgaande weken verspeelde GDA zeven punten voorsprong en zag het overbuurman Loosduinen gelijk komen. Allesbehalve makkelijk ging het zaterdag aan de Albardastraat niet GDA kwam wel in de 23eminuut op een 0-1 voorsprong, Sander van der Ende liet vanaf rechts een prima voorzet los en Marvin Nieuwlaat tikte van dichtbij de bal achter de RAS doelman. Niet veel later kreeg GDA een dikke kans om de score te verdubbelen maar de bal hobbelde op de paal en de terugspringende bal kon niet binnen getikt worden. Binnen tien minuten stond het alweer gelijk, een voorzet ging over GDA doelman Bas Swillens heen en bij de tweede paal werd niet adequaat verdedigd en RAS kon van dichtbij de 1-1 binnen tikken. GDA kon weer opnieuw op zoek naar de voorsprong maar die kwam er voor rust niet. De Loosduiners speelde zeer verkrampt en RAS kon alles rustig opvangen en verdedigen. De rust brak aan met een 1-1 stand. Na rust veranderde het speelbeeld niet, een krampachtig spelend GDA en een hardwerkend RAS dat het gemis aan kwaliteit met een gezonde dosis inzet recht zette. De GDA buitenspelers Vermeulen en van der Ende waren net van positie gewisseld toen Sander van der Ende vanaf links met zijn rechterbeen de bal indraaide naar de tweede paal, RAS was nog niet gewend aan deze positiewisseling en de bal viel pardoes via de binnenkant van de paal binnen 1-2.
Binnen twee minuten kreeg RAS twee hoekschoppen en bij de tweede corner op het GDA doel kon een RAS speler geheel vrij in koppen 2-2. Na de 2-2 had GDA doelman Bas Swillens nog een prima één op één redding op een inzet van de RAS aanvaller. De klok tikte in het nadeel van de Loosduiners en GDA leek wederom puntverlies te gaan lijden. Met Nick Sadi als extra aanvaller en Rodier Hussain Ali op het middenveld trachtte GDA in een slotoffensief alsnog naar de eerste driepunter van het jaar te komen. En de werklust werd beloont, één van de hoekschoppen van Sander Lorsheyd bereikte Marvin Nieuwlaat die de knikker doorkopte, Sander van der Ende kreeg de bal niet onder controle en het leer rolde door naar Dennis Lubout die bij de tweede paal het speeltuig tegen het net schoot 2-3. De opluchting was groot en eindelijk proefde de Loosduiners het zoet der overwinning.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen Wanica Star aanvang 14.30 uur.