RVC Celeritas 1

0 - 1

4e klasse D

9 maart 2019 14:30

GDA moest voor de uitbeurt naar het Rijswijkse Prinses Irene Sportpark voor de wedstrijd tegen RVC Celeritas, de wedstrijd eindigde in een 0-1 winst door een benutte strafschop van Lesly Kloor.
Voor GDA trainer Wim Baggerman en ook zijn assistent Jan Kloor was het flink puzzelen om zowel GDA 1 als GDA 2 vol te krijgen. De ziekenboeg van de zaterdagselectie puilt in deze fase uit met namen als Jeffrey van der Harst, Ron Huisman, Patrick Kruis, Marvin Moreira, Jeffrey van der Meer, Marvin Nieuwlaat en Mitchell Timmers, tel daarbij de afwezigen Jeroen Mantel, Richard Schaaphok en Mike Vermeulen en je hebt een compleet elftal niet tot je beschikking.
Dit betekende een basisplaats voor Rodier Hussain Ali en Tim Vreeswijk die normaliter hun wedstrijden in GDA 2 spelen. Op de bank namen de niet fitte Marvin Moreira en Marvin Nieuwlaat plaats aangevuld met Ryan van Deutekom en Tim aan de Wiel die vanaf de wedstrijd van GDA 2 kwamen en ook reservedoelman Cengiz Isik was vanaf de wedstrijd bij Die Haghe 2 door gekomen. GDA was de ploeg met het meeste balbezit maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen de Loosduiners niet, het duurde tot de 26e minuut tot een schot van een GDA speler dat door een Rijswijker met de handen werd beroerd door de scheidsrechter tot penalty werd beoordeeld en op de stip ging, Lesley Kloor stuurde de Celeritas doelman de verkeerde kant op en de 0-1 stond op het bord. Niet veel later leek Rodier Hussain Ali vanaf de linkerkant op weg naar het Celeritas doel maar in plaats van een schot in de korte hoek wilde Hussain Ali de bal voortrekken waardoor het leer via een Rijswijks been over de achterlijn ging.
Celeritas stelde er bar weinig tegenover en kwamen niet tot een kans maar ook GDA bakte er niet veel van, beide ploegen hadden duidelijk last van de harde wind die dwars over het veld stond waardoor behoorlijk veldspel bijna niet mogelijk was. Na de thee hield GDA het meeste balbezit en kreeg het ook de grotere kansen om de score uit te breiden. Lesley Kloor had op de rand van de vijf meter te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor er nog een Celeritas been tussen zijn schot zat. Sander van der Ende en Sander Lorsheyd hadden beiden een vrije schotkans maar van der Ende zag de keeper ternauwernood redding brengen en Lorsheyd zijn inzet ging naast. Uit een van de vele hoekschoppen en verre inworpen schoot de ingevallen Tim aan de Wiel in de 74e minuut een bal in maar de Celeritas doelman kon met zijn voet nog net redding brengen. Celeritas kreeg in de laatste minuut nog twee corners en de Rijswijkse doelman trok mee ten aanval, Dennis Lubout en zijn verdediging gaven geen kans weg en na 93 minuten floot scheidsrechter M.Janssen de uitslag de geschiedenisboeken in.
Volgende week speelt GDA 1 een thuisduel tegen GSC Esdo, de Escampbewoners doen het dit jaar goed getuige de 3-1 winst op BMT en zijn met drie keer winst en drie keer een gelijkspel in 2019 nog ongeslagen.