81'

4e klasse D

19 januari 2019 14:30

GDA 1 nog niet wakker uit de winterslaap verliest.

GDA 1 moest na een winterstop van vijf weken de competitie hervatten met een uitduel tegen TAC’90. Voor de aanvang van de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor het plotseling overleden GDA lid Herman Smid (75) die als vrijwilliger op vele vlakken werkzaam was binnen GDA, afgelopen dinsdag draaide Herman nog zijn wekelijkse bardienst samen met zijn vriend en maatje Herman van Bree.

Dan naar de wedstrijd, op Sportpark De Verlichting werd in de eerste helft gespeeld onder een waterig zonnetje. Het met rouwbanden spelende GDA controleerde de wedstrijd en had in die eerste 45 minuten heel veel balbezit maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Loosduiners niet. Het tempo was veelal te traag en vanaf het middenveld werd eerder voor de zekere bal achteruit gekozen als een oplossing vooruit gezocht. De eerste kans was voor Jeroen Mantel die ineens voor de TAC doelman opdook maar de bal net naast het doel schoot., TAC’90 werd niet echt gevaarlijk in die eerste helft. Vlak voor rust brak Lesley Kloor dan toch de ban voor GDA, zijn inzet werd nog wel door de doelman licht getoucheerd maar de TAC keeper kon niet voorkomen dat de bal in de lange hoek verdween 0-1.

Na rust leek TAC’90 de zaken energieker aan te pakken en was veel op de helft van GDA te vinden, GDA was steeds weer te laat en niet scherp in de duels. Na tien minuten in de tweede helft kwam GDA op een 0-2 voorsprong, Marvin Nieuwlaat had een prima steekbal op Nick Sadi die op zijn beurt Jeroen Mantel aanspeelde die de bal in de uiterste hoek langs de keeper schoof 0-2. De Loosduinse aanhang die door de ondergaande zon en het matige voetbal het ijskoud hadden gekregen dachten stilaan de drie punten te kunnen gaan bijschrijven maar die kwamen bedrogen uit. Binnen vijf minuten trok TAC’90 door een hautain spelend GDA en daarbij opgeteld Loosduinse defensieve missers de stand gelijk 2-2. De wedstrijd stond tien minuten later totaal op zijn kop toen TAC’90 brutaal met 3-2 de leiding nam, en dat was op dat moment niet eens onverdiend. GDA trok met man en macht ten aanval en via een schot uit de tweede lijn trok Danny van Kesteren de stand weer in evenwicht 3-3. Toch had TAC’90 het laatste woord en scoorde in de 81eminuut de naar later bleek winnende treffer 4-3. GDA droop na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Visser gedesillusioneerd af en moet de komende week de wonden likken. Met deze wedstrijd is maar weer eens aangetoond dat het voor een koploper altijd lastig is om na de winterstop weer het goede ritme te vinden, voor GDA trainer Wim Baggerman en zijn geroutineerde spelers de schone taak om hun team bij de hand te nemen en iedereen weer goed bij de les te krijgen als volgende week Wanica Star op bezoek komt op Sportpark Madestein.