... (stift)
60'

4e klasse D

8 december 2018 14:30

De Loosduinse derby tussen Sv Loosduinen 1 en GDA 1 eindigde, met rode doelpalen en onder winderige omstandigheden, zaterdag 8 december in een 1-1 gelijkspel. Loosduinen trainer Richard Douw dacht vooraf door schorsing en blessures personele problemen te hebben maar kon toch een beroep doen op een speler die tegen zijn rode kaart beroep heeft aangetekend en vlak voor de wedstrijd bleken de blessure gevallen ineens mee te vallen, daarentegen kon GDA trainer Wim Baggerman uit een bijna geheel fitte spelersgroep zijn elftal neerzetten. Alleen Jeffrey van der Meer was bij GDA met een hamstringblessure langs de kant gebleven maar Marvin Nieuwlaat was weer van de partij, zij het dat Nieuwlaat op de bank begon.
De eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af, beide ploegen hadden last van de harde wind die dwars over het veld stond, GDA controleerde en had het meeste balbezit en Loosduinen verdedigde prima. GDA was de eerste ploeg die zich voor het doel van zijn tegenstander liet zien, een voorzet van links werd via de hak van Richard Schaaphok verlengt maar verdween net naast het doel van Pieter Blanken. Gerard Rust vuurde van afstand maar zijn inzet ging ruim over het Loosduinse doel. Aan de andere kant kreeg Loosduinen net buiten het strafschopgebied een vrije trap maar die eindigde in de GDA muur.  De eerste tegenvaller van de middag was voor GDA, Dennis Lubout moest na een half uur met een hamstringblessure van het speelveld, verdediger Lubout werd vervangen door aanvaller Sander van der Ende en vanaf de zijkant zette Baggerman iedereen weer op de juiste plekken. GDA kwam in de 41
eminuut op een 0-1 voorsprong, Nick Sadi werd op rechts aan het werk gezet en met een lange rush was Sadi zijn tegenstander te snel af, met een bekeken krul trof Sadi doel 0-1. Met een 0-1 voorsprong gingen beide teams aan de thee.

De tweede helft toonde een energieker Loosduinen dat de bakens wilde verzetten, de blauwen drongen aan drukten de rode achteruit en kregen kansen. Baptiste raakte namens Loosduinen de lat en even later kon GDA doelman Bas Swillens twee keer handelend optreden om een gelijkmaker te voorkomen. Tussen door raakte Gerard Rust aan de andere kant van het veld met een schot vanaf de zijkant de binnenkant van het doel van de Loosduinse sluitpost Pieter Blanken. De gelijkmaker kwam er wel of eigenlijk niet, want Sinan Ocal stiftte de bal over GDA keeper Bas Swillens heen en de bal eindigde tegen de lat, het leer stoot naar beneden en kwam een halve meter voor de doellijn op het kunstgras terecht. Scheidsrechter Lindhout kende een doelpunt toe, Lindhout was de enigste op het gehele sportpark die zag dat de bal de doellijn geheel had gepasseerd en kende een doelpunt toe, het zal het enige foutje van de middag van de leidsman uit Rotterdam zijn maar wel een hele cruciale. De 1-1 stand verscheen op het scorebord en Loosduinen vierde hun feestje, een van slag zijnde GDA achterlatend. Loosduinen wilde meer maar moest ook beducht zijn op de aanvallen van GDA dat Marvin Nieuwlaat na negen weken blessureleed weer nuttige minuten zag maken. Vlak voor tijd had Marvin Nieuwlaat zich met een kopbal tot matchwinnaar kunnen kronen maar een grabbelende Pieter Blanken kon de bal uit zijn doel houden.
Na 90 minuten hield scheidsrechter Lindhout, die in deze sportieve derby twee gele kaarten over beide ploegen netjes verdeelde, het voor gezien.

Volgende week besluit GDA 1 het jaar met een thuiswedstrijd tegen MSV’71 1. Dennis Lubout zal dan niet van de partij zijn omdat de verdediger een scheurtje in zijn hamstring opliep en daardoor eerder de winterstop in gaat.