MSV '71 1

3 - 2

4e klasse D

6 april 2019 14:30

GDA 1 is koploper af, zaterdag 6 april moest het zijn meerdere erkennen in het stugge MSV'71, de Loosduiners trokken de in het eerste deel opgelopen 0-2 achterstand niet meer recht en werd het 3-2 voor de gastheren.
Het sportpark aan de Doctor Albert Schweitserdreef stond bij GDA nog altijd te boek als het begin van de opmars van GDA zondag 1, want 20 jaar geleden schoot Ché Jansen uit een vrije trap de Peenbuikers op dit veld in een beslissingswedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen de derde klasse in. In de jaren daarna zou het Vlaggeschip van de Loosduiners een opmars tot en met het één na hoogste niveau binnen de KNVB in het amateurvoetbal maken. Toen was de hoofdklasse de hoogste klasse binnen de KNVB want er bestond namelijk nog geen tweede en derde divisie en GDA speelde een aantal seizoenen met wisselend succes in de eerste klasse.
Maar goed dat was een heel andere tijd nu stond de uitwedstrijd tegen MSV'71 op het programma, waarvan trainer Wim Baggerman vooraf al wist dat dit een lastige zou gaan worden. In het begin van de wedstrijd leek het daar niet naar want de eerste 10 minuten leverde een veldoverwicht voor GDA op en de grootste kans was voor Roy Hartman die ineens voor de keeper stond maar de bal op een haar na miste. Eigenlijk de eerste de beste counter was het meteen raak voor de thuisploeg, knullig bal verlies zette de MSV voorwaartsen aan het werk en in een oogwenk stond het 1-0. GDA heeft de laatste weken al meer op achterstand gestaan en moet gedacht hebben "Er is nog genoeg tijd over om het recht te trekken". Het spel werd weer opgepakt en MSV'71 verdedigde geduldig en wachtte af. Dennis Lubout kopte net mis en Lesley Kloor benutte een half kansje niet. Twee minuten later was het 2-0, weer balverlies ter hoogte van de middenlijn en MSV'71 counterde naar een comfortabele voorsprong. Voor trainer Wim Baggerman was dit het sein om Marvin Nieuwlaat in de spits naast Lesley Kloor te zetten en zodoende de druk op het vijandelijke doel te verhogen. Dat had succes want na 20 minuten volgde een scherpe voorzet van links en Kloor kopte de aansluitingstreffer knap binnen 2-1. MSV'71 bleef zeer gevaarlijk in de counter en dit betaalde zich weer uit in een treffer voor de Maassluisenaren. De spits dreigde naar rechts kapte naar links en schoot met een prima boogbal de bal in de verre kruising 3-1. Weer was GDA aangeslagen en was er weinig overleg meer in het spel, alle ballen werden hoog in de 16 van de gastheren gepompt en daar ontstond veel onrust in de zwart/witte verdediging maar door een goede doelman kwam GDA niet tot scoren. De rust brak aan en Wim Baggerman zette zijn team in de kleedkamer op scherp. De tweede helft was een eenzijdig beeld met een sterk aanvallend GDA en stug verdedigend MSV'71 dat veel overtredingen nodig had maar ook op de counter bleef loeren. In de 52e minuut was zo'n vrije trap succesvol voor GDA, Sander Lorsheyd ging achter de bal staan en lepelde naast een nog organiserende doelman de bal in de verre hoek 3-2. met nog 39 minuten op de klok was er nog genoeg tijd om de achterstand recht te trekken zou je zeggen. Baggerman verhoogde de druk door de lange Marvin Moreira in te brengen voor de onzichtbare Nick Sadi. En de alsmaar hoger wordende druk moest zich een keer uit gaan betalen maar de Maassluise verdediging met de doelman voorop gaf geen krimp. Kansen waren er voor Marvin Moreira die van de vijf meter lijn de bal over schoot en een aantal kopkansen voor Dennis Lubout Marvin Nieuwlaat en Lesley Kloor. Ook de laatste tien minuten, toen MSV door een dubbele gele kaart met tien man was komen te staan, kon GDA met ingevallen Mike Vermeulen geen stempel op de wedstrijd drukken. In de laatste minuten hinderde Sander Lorsheyd bij een counter zijn tegenstander zodanig dat die ten val kwam wat Lorsheyd op een rode kaart kwam te staan, en zo eindigde het duel met 10 tegen 10 in een 3-2  nederlaag voor de Peenbuikers.
Door het eigen verlies en de winst van de overburen op GSC Esdo staat GDA nu op een tweede positie achter Loosduinen.
Volgende week vind de kraker op Sportpark Madestein plaats als GDA het Loosduinen van de overkant ontvangt. De wedstrijd begint om 17.00 uur en zal gevolgd worden door een derde helft waar Ricardo Smit voor de muzikale omlijsting zal zorgen.