Scheidsrechter

A.E. De Winter

Onbekend

GDA 1 trof aan de Hengelolaan GSC Esdo, bij GDA ontbreken nog steeds Marvin Nieuwlaat en Sander van der Ende terwijl de licht gekwetste Lesley Kloor op de bank begon.
GSC Esdo deed maar wat, had niet echt een plan, maar bleek een paar handige voorhoede spelers te hebben. Echte handenbindertjes alleen voor het doel waren de Blauw/Zwarten niet meedogenloos genoeg, en indien de bal wel tussen de palen werd geschoten stond daar GDA doelman Bas Swillens.  GDA legde een matige eerste helft op de mat en je vraagt je af of GDA wel een goede wedstrijd kan spelen tegen zo een tegenstander die er eigenlijk, op een individuele actie van een GSC speler na, weinig van bakt. Het blijkt toch iedere wedstrijd weer moeilijk om het juiste ritme te vinden en daarbij de bal een paar keer achter elkaar naar de juiste kleur shirt te spelen, altijd staat er wel weer een harder werkende tegenstander in de weg. In die eerste helft heeft GDA welgeteld twee keer op het doel geschoten en dus werd de iets corpulent ogende GSC keeper nauwelijks getest. Na rust viel GSC Esdo compleet uit elkaar en een Loosduins doelpunt kon niet uitblijven, het was Richard Schaaphok die de score opende. Schaaphok slingerde de bal vanaf de achterlijn naar de tweede paal waar de ongelukkige GSC doelman de bal zelf het laatste tikje gaf 0-1. Maar GDA moet maar zo denken ook lelijke doelpunten kunnen zeer belangrijk zijn en tellen ook. GDA wilde nu snel orde op zaken stellen en via de rechterkant waar wel enige diepgang is kwam de bal voor het doel, Danny van Kesteren schoof GDA’s tweede en zijn vierde achter de GSC doelman. GSC Esdo kwam door een strafschop op 1-2, Dennis Lubout kon de bal niet meer ontwijken en het leer stoot pardoes vanaf zijn bovenbeen op de hand en de goed leidende scheidsrechter Erik de Winter legde de bal op de 11 meter stip.

GDA zette via Gerard Rust vlak daarna de marge weer op twee goals, Gerard werd via een bekeken wippertje in stelling gebracht en verzuimde niet om het presentje uit te pakken 1-3. Trainer Wim Baggerman wisselde eerst Gerard Rust voor Lesley Kloor en later maakte Mike Vermeulen plaats voor Tim aan de Wiel, met de komst van aan de Wiel was er opeens ook diepgang op de linkerflank. Bij één zo een voorzet van links kreeg de ingevallen Lesley Kloor een vrije kopkans, maar Kloor’s kopstoot eindigde in de handen van de doelman. Jeffrey van der Meer pakte ook nog een paar minuten mee, hij loste Jeroen Mantel af. Tussendoor schoot de onfortuinlijke GDA spits Lesley Kloor ook nog net naast en derhalve eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor GDA 1.

Volgende week speelt GDA wederom een uitwedstrijd, dan is Wanica Star de tegenstander. Wanica Star staat na het 4-2 verlies tegen HPSV nog altijd puntloos onderaan, maar ook dat zijn lastige wedstrijden en zal je als koploper zonder al te veel kleerscheuren door moeten komen.