Sander van der Ende schiet GDA in blessuretijd naar zege

Roy Hartman (schot)
63'

4e klasse D

15 december 2018 14:30

De laatste wedstrijd van het jaar 2018 was zaterdag 15 december op Sportpark Madestein tussen GDA 1 en MSV’71 1. De Maasluizenaren kwamen binnen een minuut op achterstand maar beten daarna vinnig van zich af, pas in blessuretijd wist Sander van der Ende voor GDA de winnende treffer te maken 3-2. Trainer Wim Baggerman had noodgedwongen zijn team nogal door elkaar gehusseld GDA startte zonder het centrale duo Lubout/Moreira, Dennis Lubout viel vorige week met een hamstringblessure uit tegen Loosduinen en Mavin Moreira genoot van een vrij weekend met zijn gezin. Voor hun in de plaats speelden Danny van Kesteren en Wesley van Maren nu in het hart van de verdediging. Voorin mocht Lesley Kloor vanaf het begin de aanval leiden, met rechts Nick Sadi en links Mike Vermeulen. Op het middenveld moesten Marvin Nieuwlaat Jeroen Mantel en Richard Schaaphok voor de aanvoer zorgen.

In de beginfase toonde GDA meteen zijn dadendrang en binnen de minuut was het Jeroen Mantel die aan het eind van een mooie aanval zijn actie bekroond zag met een doelpunt 1-0. Het eerste kwartier speelde GDA echt goed combinatievoetbal en hapte MSV’71 naar adem. Kansen om de score uit te breiden waren zeker aanwezig en het leek een kwestie van tijd dat de tweede goal zou gaan vallen. Na 20 minuten richtte MSV’71 zich enigszins op en kwam het meer en meer aan de bal, dit mondde uit in een schot op de buitenkant van de paal naast GDA doelman Bas Swillens. In de 39minuut was het voor de bezoekers raak, Richard Schaaphok wilde namens GDA de bal vanuit het middenveld terug spelen op Bas Swillens maar de doelman stond niet helemaal recht voor zijn doel en de bal rolde zomaar binnen dus GDA scoorde eigenlijk hun tegentreffer 1-1. De rood witten waren duidelijk van slag en MSV’71 wilde meer. Na rust drukte MSV’71 GDA meer achteruit maar de Loosduiners hielden makkelijk stand, MSV wachtte geduldig op dat foutje dat ergens moest gaan ontstaan. En dat foutje kwam er, we schrijven de 59minuut en GDA keeper Bas Swillens schatte een tegenstander verder in dat het in werkelijkheid was en schoot de bal zomaar in zijn voeten die meteen de bal in het lege doel schoof en GDA op een 1-2 achterstand zette. Weer een Loosduins cadeautje voor de tegenstander wat een doelpunt oplevert. Niet lang konden de Maasluizenaren niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later schoot Roy Hartman prachtig de gelijkmaker binnen 2-2. Wim Baggerman had Sander van der Ende voor Mike Vermeulen gebracht en van der Ende kreeg al twee kansen om de Loosduiners weer op voorsprong te zetten. Eerst was het een kopbal die maar net over ging en een schot miste net de juiste richting. Inmiddels gaf de klok 90 minuten aan en de bal werd diep gespeeld, Richard Schaaphok verlengde met het hoofd en Sander van der Ende trof met een volley doel 3-2. MSV’71 was duidelijk aangeslagen en GDA kreeg in de drie minuten daarna nog twee mogelijkheden om de score uit te breiden maar dat zou ook teveel van het goede geweest zijn. De wedstrijd eindigde dus in een 3-2 overwinning en GDA gaat met zeven punten voorsprong op de Loosduinse buren van de overkant de winterstop in.

Zaterdag 19 januari wordt de eerste competitiehelft hervat met de wedstrijd TAC’90 1 – GDA 1