GDA komt drie keer een achterstand te boven.

4 - 3

TAC'90 1

4e klasse D

23 maart 2019 14:30

GDA speelde zaterdag 23 maart tegen TAC’90, het eerste duel tussen de twee ploegen eindigde in een 4-3 overwinning voor de thuisploeg. Nu trokken de Loosduiners met 4-3 aan het langste eind. Trainer Wim Baggerman kon voor zijn basisteam nog steeds geen beroep doen op Marvin Nieuwlaat Marvin Moreira Gerard Rust en liet ook Jeroen Mantel op de bank. Ook GDA verzorger Jan van der Meer die vorige week door tegenstanders zwaar toegetakeld werd ondervind nog steeds zo veel hinder dat hij nog steeds aan bed gekluisterd is, zomi verzorger Arnold Brehler was gelukkig bereid om de afwezigheid van Jan op te vangen. Na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de deze week bij een aanslag omgekomen slachtoffers van de aanslag in Utrecht, startte GDA afwachtend en vooral passief, de bezoekers roken al meteen hun kans en GDA doelman Bas Swillens kon in de beginfase twee keer opgelucht ademhalen doordat het vizier van de aanvallers bij de fusieclub niet op scherp stonden. Na 23 minuten was het toch raak voor TAC’90, een prima steekpass zette een aanvaller alleen voor GDA doelman Bas Swillens die met een lob werd verslagen 0-1. GDA moest door hun zeer matige spel en dus door eigen toedoen weer in de achtervolging, tien minuten na het openingsdoelpunt bereikte een voorzet van links, en door een misser van een centrale TAC verdediger,  Roy Hartman die met een bekeken krul de stand in evenwicht bracht 1-1. TAC’90 bleef in de eerste helft de bovenliggende ploeg maar verzuimde om weer de leiding te nemen. Na de rust was er een overtreding van een GDA verdediger net op de rand van het strafschopgebied, scheidsrechter Smedinga beoordeelde dat de overtreding binnen de 16 was en legde de bal op de stip. GDA keeper Swillens koos nog wel de goede hoek maar kon een doelpunt niet voorkomen 1-2. Weer een achterstand en GDA ging het nodige risico nemen, Baggerman wisselde Tim Vreeswijk in voor Jeroen Mantel en mede daardoor kwam er meer balans en kracht op het middenveld. Een toegekende vrije trap op 20 meter van het doel betekende de gelijkmaker voor GDA, Sander Lorsheyd schoot hard in maar had enig geluk dat zijn schot iets van richting werd veranderd en naast de TAC’90 doelman in het doel plofte 2-2. TAC’90 bleef geloven in een beter resultaat en na een paar minuten kwamen zij weer op voorsprong, een voorzet werd netjes ingekopt 2-3.  Na de nieuwe voorsprong moest TAC’90 met tien man verder, de aanvoerder van de bezoekers ontving zijn tweede gele kaart van de middag en moest het veld verlaten. GDA ging na de hernieuwde achterstand opnieuw in de achtervolging en voerde aan de hand van de ingevallen Marvin Nieuwlaat de druk op, een goede voorzet van de tot dan toe redelijk onzichtbare Sander van der Ende werd door Nieuwlaat kiezelhard onder de lat binnen gekopt 3-3. Nu was het GDA dat er, met de numerieke meerderheid, eindelijk in ging geloven en terecht want vanuit de tweede lijn liet Jeroen Mantel een prima afstandsschot los en dat betekende in de 83minuut voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong voor de Loosduiners 4-3. Na de 4-3 ging een halve omhaal van spits Lesley Kloor maar net naast en na vijf minuten blessuretijd blies scheidsrechter Smedinga voor het laatst.

Volgende week is er geen programma en op 6 april gaat GDA 1 naar Maassluis voor het uitduel tegen MSV71 1.