GDA via vroege voorsprong naar winst in eerste competitieduel

... (schot)
68'

4e klasse D

22 september 2018 14:30

GDA trad zaterdag 22 september op Sportpark Ockenburgh aan tegen PGS/Vogel, de Loosduiners trokken na een 0-2 ruststand met 1-3 de eerste drie punten binnen. GDA trainer Wim Baggerman kon wederom geen beroep doen op Gerard Rust en Richard Schaaphok die nog steeds van vakantie genieten, verder kon Baggerman vanuit een fitte selectie zijn eerste competitie elftal opstellen. Die basis bestond uit Bas Swillens, Patrick Kruis, Dennis Lubout, Marvin Moreira, Roy Hartman, Danny van Kesteren, Jeroen Mantel, Marvin Nieuwlaat, Lesley Kloor Sander van der Ende en Mike Vermeulen
.

Binnen de eerste rondgang van de secondewijzer had GDA al op voorsprong moeten komen, Sander van der Ende werd aangespeeld en het sierde Sander dat hij op de been wilde blijven want via twee overtredingen schoot van der Ende tegen doelman Mark Ruitenbeek op. Scheidsrechter Muamed Numan uit Den Haag wilde waarschijnlijk nog niet in de allereerste minuut de bal op de stip leggen daar waar het wel had gekund.

GDA liet zich niet uit het veld slaan en ging door met aanvallen, via de rechterkant kwam Jeroen Mantel in de tweede minuut goed door en zijn afgemeten voorzet werd door Marvin Nieuwlaat tegen de touwen gekopt 0-1. Vijftien minuten later was het 0-2, PGS/Vogel kopte verdedigend een bal uit het strafschopgebied maar Marvin Nieuwlaat kopte de bal terug richting Sander van der Ende die de bal strak inschoot. In de 22e minuut leek GDA zelfs op een 0-3 voorsprong te komen maar de treffer van Jeroen Mantel werd wegens buitenspel van van der Ende op aanwijzing van de clubgrensrechter van PGS/Vogel geannuleerd.

Na een dik half uur moest PGS/Vogel zonder hun aanvoerder verder, de ongelukkige speler kon niet op eigen kracht van het veld en werd er af gedragen. PGS/Vogel herstelde zich ietwat en brak een paar keer goed uit en in één aanval moest GDA doelman Bas Swillens tot tweemaal toe de bal uit zijn doel ranselen. Verder in de eerste helft waren er nog wel wat doelpogingen maar tot score kwamen PGS/Vogel en GDA niet, dus zochten de beide teams met 0-2 de kleedkamer op.

In de tweede helft had een sterker GDA de score een beter aanzien moeten geven maar de Loosduiners gingen mee in het spel van hun tegenstander.Wel kwam het na een uur spelen op 0-3. Dennis Lubout kopte uit een corner van Sander van der Ende de bal snoeihard via de onderkant van de lat achter PGS/Vogel doelman Mark Ruitenbeek.

GDA trainer Baggerman wisselde er in de tweede helft op los: Nick Sadi, Redouan Boutasgont en Jeffrey van der Meer kwamen in het veld voor Mike Vermeulen, Roy Hartman en Danny van Kesteren, PGS/Vogel scoorde uit de counter nog de eretreffer 1-3.

GDA zakte in deze fase naar een bedenkelijk niveau. In deze klasse moet je onverstoorbaar zijn en zeker geen gele kaarten oplopen voor praten, dat is dus een leermoment voor Lesley Kloor en Sander van der Ende. Kloor kreeg in de wedstrijd twee keer geel en kon dus eerder gaan douchen en de tweede gele kaart van Sander van der Ende werd na het laatste fluitsignaal gegeven.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen RAS dat met 0-0 gelijkspeelde tegen het nieuw opgerichte RVC/Celeritas. De wedstrijd begint zaterdag 29 september om 14.30 uur.
Vooraf kunt u GDA 2 aan het werk zien, om 12.00 uur starten die op Sportpark Madestein tegen HVC’10 2.