94'
Dennis Lubout (kopbal)

4e klasse D

2 februari 2019 14:30

Na de winterstop zit het koploper GDA niet mee, in Kwintsheul stond er na een tumultueuze slotfase 2-2 op het scorebord. Saillant detail was dat de Loosduiners voor de tweede maal kort achter elkaar punten verloren op bezoek bij een oude club van GDA trainer Wim Baggerman, na de winterstop snoepten TAC’90 (4-3 verlies) en nu dus Quintus (2-2) de Loosduiners punten af.

Gezegd moet dat GDA over de gehele wedstrijd gezien de meest voetballende ploeg was en ook veruit de beste kansen kreeg, Quintus zette daar een dosis werklust tegenover. GDA trainer Wim Baggerman had vooraf niet zijn volledige selectie beschikbaar dus was het schipperen voor de oefenmeester. Door blessures kon Baggerman geen beroep doen op aanvallende middenvelder Richard Schaaphok en spits Lesley Kloor, Marvin Nieuwlaat verhuisde van het middenveld naar de spitspositie en de vleugels werden bezet door Sander van der Ende en Nick Sadi. Op het middenveld posteerde Baggerman Michael Vermeulen met Jeffrey van der Meer en Danny van Kesteren. Achterin centraal Dennis Lubout met Marvin Moreira en aan de zijkanten Roy Hartman en Patrick Kruis met als sluitpost Bas Swillens. Quintus gooide vanaf de aftrap meteen hun fysiek in de strijd en de eerste kans was voor de thuisploeg maar een Quintus speler schoot in het zijnet. GDA begon na vier minuten de controle over de wedstrijd te krijgen en er kwamen kansen, Dennis Lubout miste bij een goede schotkans maar net de bal en uit een prima ingeschoten vrije trap van Danny van Kesteren kon de Quintus doelman nog net de bal buiten de palen duwen, een kopbal van Marvin Moreira werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant moest GDA alert zijn voor de counter en kon doelman Bas Swillens met zijn vuisten redding brengen. Nog voor de rust zag Baggerman zijn volgende speler in de lappenmand verdwijnen, Patrick Kruis nam een toegekende vrije trap en daarbij schoot het in zijn heup, Redouan Boutasgont nam de plaats van Kruis in het veld over. Beide ploegen sloten de eerste helft met een 0-0 stand op het scorebord af. Na de thee weer een sterk beginnend Quintus dat nu wel meteen het doel vond, de Loosduinse defensie had het nakijken hoe een Quintus aanvaller de bal achter doelman Swillens schoot 1-0. GDA dus weer op achterstand gekomen was meteen gevaarlijk, aanvalsleider Marvin Nieuwlaat kopte gevaarlijk in maar de Quintus keeper kon met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt voorkomen. Baggerman’s tweede wissel was na rust Sander Lorsheyd voor Michael Vermeulen. Sander Lorsheyd was meteen succesvol, Lorsheyd won zijn kopduel ter hoogte van de 16 meter lijn de bal viel voor zijn voeten en zijn schot was onhoudbaar 1-1. Met een derde wissel bracht Baggerman met Jeroen Mantel voor Jeffrey van der Meer meer kracht binnen de lijnen. GDA rook zijn kans en ging vol in de aanval, de Heulse defensie piepte en kraakte maar de Quintus doelman kwam steeds als winnaar uit de bus. Zelfs op een afgemeten kopbal van Marvin Nieuwlaat waar de Quintus doelman verslagen was bracht de paal nu redding. De klok tikte naar de 90 minuten en GDA bleef in een winnend doelpunt geloven, de bal moest een keer goed vallen. Dat gebeurde ook, maar een keiharde les is dat als je aanvalt je ook aan je restverdediging moet denken, en dus counterde Quintus met een prima aanval naar 2-1. De wedstrijd had veel stilgelegen maar GDA had niet veel tijd meer en een nieuwe verliespartij leek er aan te komen. Bij één van de laatste aanvallen draaide Nick Sadi tussen drie verdedigers en vond het gaatje om te schieten maar weer bracht de Quintus doelman nu met zijn vuisten redding, de bal stoot naar buiten waar Dennis Lubout de bal vrij kon inknikken 2-2. Een laatste onbezonnen actie van een Quintus speler leverde hem een direct rode kaart. GDA dacht nog één keer uit een toekende vrije trap de bal voor het Heulse doel te brengen maar daar dacht de scheidsrechter anders over en floot af.  Door het gelijke spel en de 2-0 winst van sv Loosduinen op RAS zijn de overburen GDA nu tot op twee punten genaderd.
Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen PGS/Vogel dat zaterdag met 4-2 sv Houtwijk aan de zegekar bond.