3 - 2

GSC ESDO 1

4e klasse D

16 maart 2019 14:30

GDA 1 was gastheer voor GSC Esdo 1, nadat de bewoners van Escamp 1 al “thuis” met 1-3 ten onder waren gegaan werd het nu 3-2 voor de Loosduiners.

De winst van GDA kwam niet vanzelf, want GSC Esdo deelde vanaf het begin duidelijk de lakens uit, met een goede positieve spelopvatting maakte de gasten het de gedeelde koploper heel lastig. Vanaf het begin was het veldoverwicht voor de bezoekers, blufte het GDA af dat eigenlijk lijdzaam toekeek en misschien wel dacht “Het Komt Wel Goed” maar dat kan wel eens verkeerd uitpakken. Een wedstrijd begin je ook geconcentreerd en toon je de wil om duels van je tegenstander te winnen en dat ontbrak een aantal spelers van de Loosduiners zaterdag in het eerste uur.

Toch kwamen de gastheren in de 15minuut op een 1-0 voorsprong, Lesley Kloor werd op rechts vrijgespeeld en zijn voorzet werd bij de tweede paal door de inlopende Tim Vreeswijk binnengewerkt. De grensrechter van GSC had toen de bal in het doel lag ineens zijn vlag opgestoken maar na een lange discussie tussen de scheidsrechter enerzijds en veel GSC spelers en grensrechter anderzijds keurde de leidsman uit Pernis het doelpunt gewoon goed omdat de scorende Vreeswijk van achter de bal vandaan kwam.

Binnen zeven minuten trok GSC Esdo de stand weer in evenwicht, een bal stoot binnen het vijf meter gebied en Roy Hartman kreeg de bal niet weg, de voor het doel gebrachte speeltuig werd hard tegen het net geschoten 1-1. GSC Esdo bleef de bovenliggende partij en het leek een kwestie van tijd dat het matig spelende GDA een volgend tegendoelpunt kreeg te verwerken. Na een half uur leverde de opstomende Redouan Boutasgont een prima voorzet af die door Lesley Kloor tegendraads werd ingekopt, de GSC Esdo doelman kreeg in een ultieme poging nog zijn vingers tussen de bal en verwerkte hem tot hoekschop.

Met de 1-1 stand op het scorebord brak de rust aan.

Na de thee ruilde Baggerman meteen de geblesseerd geraakte Lesley Kloor in voor Jeroen Mantel en was er een zelfde spelbeeld als voor rust, GDA dat ogenschijnlijk rustig aan deed en een tegenstander die een extra stapje wilde zetten. Dit resulteerde in een mooi afstandsschot en een fraaie redding van GDA doelman Bas Swillens die de bal op de lat tikte en de terugstuitende bal zo weer kon opvangen. Binnen tien minuten kwamen de bezoekers wel op voorsprong en weer was het een fraaie volley die over Bas Swillens nu wel doel trof 1-2.

In de 62
minuut vond de GDA trainer het tijd voor een dubbele wissel, Marvin Moreira en Marvin Nieuwlaat kwamen in het veld voor Roy Hartman en Tim Vreeswijk. Beiden Marvin’s moesten voor meer aanvallende impulsen gaan zorgen, en dat lukte ook want de ene na de andere aanval rolde op het GSC doel af, en de Loosduiners gingen op jacht naar de gelijkmaker.

Er kwamen ook kansen, goede kansen, maar het schortte de thuisclub nog iets aan een klein beetje geluk. Aan de andere kant gaf de nieuwe speelstijl ook wel de nodige ruimte aan de bezoekers en moesten de GDA verdedigers een paar keer flink aan de bak om niet op een grotere achterstand te komen. De bezoekers liepen vanaf de 70
minuut op hun tandvlees en vielen wegens de geleverde arbeid bijna om, veel spelers wilden steeds weer blessurebehandelingen om zo maar de tijd door te komen. De druk op het GSC Esdo doel werd zo groot en in de 81minuut was het raak voor GDA, Dennis Lubout kopte een bal goed in en met een uiterste krachtsinspanning tikte de GSC doelman de bal op de lat, de terugspringende bal was een prooi voor Marvin Nieuwlaat die de 2-2 tegen de touwen kopte.

GDA proefde dat er, met nog ruim tien minuten te gaan, meer inzat en ging door op de ingeslagen weg. De tegenstanders hapte naar adem en de grootste kans kwam voor Marvin Nieuwlaat, Nieuwlaat stond ineens vrij voor het doel maar daar waar hij alle tijd had wilde Marvin het te gehaast doen en zijn lob ging naast en over het vijandelijke doel. De blessuretijd brak aan en GDA nam alle risico’s, na een voorzet van links kopte Marvin Moreira de bal door en Marvin Nieuwlaat gaf het laatste tikje 3-2. Weer vlagde de grensrechter en scheidsrechter Tim van der Eshof ging weer het verhaal van de grensrechter aanhoren, achtervolgd door bijna de gehele GSC selectie gaf van der Eshof zijn goedkeuring aan de treffer en wilde naar de aftrap, daar werd de scheidsrechter op zeer lelijke manier bejegend, want toen de leidsman het genoeg vond en de wedstrijd affloot werd de scheidsrechter door een GSC Esdo speler vol in zijn gezicht gespuugd waarop de speler een rode kaart voorgehouden kreeg. De scheidsrechter was de gebeten hond en werd onderweg naar de uitgang van het veld ook nog op zijn onderbeen getrapt. Wat er daarna gebeurde verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, de verzorger van GDA belande met flinke hoofdwonden en een maagtrauma in het ziekenhuis waar hij het weekend verbleef. Bij de wedstrijd was een politieagent in burger en die reageerde adequaat om collega’s te bellen, de snel ter plaatse gekomen agenten namen één persoon die de gehele wedstrijd op de reservebank van de bezoekers had gezeten mee naar het bureau voor verhoor. De scheidsrechter werd, nadat hij onder begeleiding van twee politieagenten meegenomen was richting bureau, weer netjes bij zijn auto afgezet

GDA blijft door dit bizarre incident met een zwaargewonde verzorger en een vreselijke kater achter en ligt de bal nu helaas bij Justitie en de KNVB.

Volgende week speelt GDA wederom een thuiswedstrijd en wel tegen TAC’90 waar de eerste nederlaag van het seizoen werd geleden.