Competitie

4e klasse D

13 oktober 2018 14:00

Onbekend

Op een zon-overgoten Sportpark Rijnveld stonden zaterdag 13 oktober sv Houtwijk 1 en GDA 1 tegen over elkaar, na een 0-1 tussenstand bij rust eindigde het duel in een 1-5 overwinning voor de Loosduiners. Door deze winst nestelt GDA zich samen met buurman Loosduinen, dat met 11-0 Wanica Star aan de zegekar bond, aan kop in de 4e klasse D.

GDA dat een heel goede trainingsweek achter de rug had zou dat deze wedstrijd graag snel uitbetaald zien worden. Echter duurde het tot het laatste kwartier van de wedstrijd dat de Loosduiners echt afstand van sv Houtwijk namen.
In de gehele wedstrijd was GDA veruit heer en meester maar voor rust wist alleen Nick Sadi het net te vinden. Een prima aanval werd door Michael Vermeulen van links "over de hele" richting Gerard Rust gespeeld, Rust vond op zijn beurt vanaf de achterlijn Sadi die vogelvrij kon afwerken 0-1. Verder waren er in die eerste helft, behoudens een schot van Sadi bij 0-0 in het zijnet,  weinig enerverende momenten te benoemen. De tweede helft leek een kopie van de eerste helft, een oppermachtig GDA dat “rustaaagh” de bal liet rondgaan en wachtte op de kans die moest gaan komen. Eigenlijk suste GDA zichzelf in slaap want de wedstrijd kabbelde naar een bedenkelijk niveau, natuurlijk is het moeilijk voetballen tegen een ploeg die zich beperkt tot tegenhouden en verder weinig kan uitrichten. Vanaf het Loosduinse middenveld en aanval zal er meer beweging moeten gaan komen om een tegenstander kapot te spelen. Dat gebeurde in de 76eminuut en weer was Nick Sadi het eindstation. Nick speelde zichzelf aardig vrij en trof met zijn tweede van de middag doel. Sv Houtwijk lag nu echt op hun spreekwoordelijke rug en GDA ging door. Via een treffer van weer Danny van Kesteren, de middenvelder scoorde inmiddels zijn derde van het seizoen, kwam GDA op 0-3. Sv Houtwijk maakte dankbaar gebruik van een onoplettendheid in de GDA defensie en deed nog iets terug met de 1-3. Daarna kreeg Lesley Kloor een prima assist van Nick Sadi en trof voor de eerste maal dit seizoen doel 1-4, een belangrijke treffer voor een spits die (te) lang droog staat. Michael Vermeulen schoot de mooiste van de middag en meteen de eindstand kiezelhard op het van slag zijnde scorebord dat 9-4 in plaats van 1-5 aangaf.

Donderdagavond 18 oktober speelt GDA het duel tegen RVC/Celeritas vooruit op het weekend, onder leiding van scheidsrechter V.M. Smedinga zal om 20.00 uur afgetrapt worden. Zaterdag 20 oktober wordt namelijk het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend en is er om die reden geen competitievoetbal op Sportpark Madestein.