Loosduinen 1

4e klasse D

13 april 2019 17:00

M.J.W. (Mats) Blaak

Zaterdag 13 april stond de Loosduinse derby tussen GDA en Loosduinen op het programma, en een kleine duizend toeschouwers hadden de weg naar Sportpark Madestein gevonden. In wat je wel het belangrijkste duel van het seizoen mag noemen liet GDA het afweten en verloor het op eigen veld met duidelijke cijfers 1-5 van de overburen die nu in een zetel richting het kampioenschap gaan.

GDA startte nog wel aardig en er kwamen twee halve kansjes, binnen tien minuten lieten de bezoekers duidelijk merken dat zij de meeste aanspraak wilde maken op de overwinning. Duels werden door de blauwen duidelijk gewonnen en de inzet was 50% beter bij de blauwen als bij de rode. Dit uitte zich in twee goals voor de rust waardoor GDA met een 0-2 achterstand de rust inging. De 0-1 viel na 20 minuten en moest als een mokerslag voor de thuisploeg zijn aangekomen.

GDA probeerde zich te herstellen maar Nick Sadi raakte de paal nadat Marvin Nieuwlaat op de doelman stuitte. Drie minuten voor de rust verdubbelde Loosduinen de score en gingen met een heerlijk gevoel door de 0-2 voorsprong de rust in.

Drie minuten na de rust was het duel beslist, een lichaam schijnbeweging was genoeg om GDA doelman Bas Swillens van zijn stuk te brengen en de Loosduinen spits kon simpel de 0-3 binnen te lopen.

GDA trof het niet dat Jeroen Mantel een treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd zag worden. In de 68eminuut bracht de ingevallen Mike Vermeulen weer hoop in de GDA harten, uit een voorzet van Nieuwlaat kopte Vermeulen raak 1-3.

Waar GDA dacht misschien door deze treffer terug in de wedstrijd te komen schoot Loosduinen een kwartier voor tijd uit een fraai genomen vrije trap de marge weer naar drie treffers 1-4. In de slotfase strooide Loosduinen nog wat extra zout in de wonden door naar de 1-5 te counteren.

Loosduinen nam door deze overwinning definitief afstand van GDA en de titel kan de overburen niet meer ontgaan, waarvoor de felicitaties.

GDA rest de competitie uit te spelen en te zorgen dat het "weer fris in de koppen is" als eind mei de nacompetitie van start gaat.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd aan de Melis Stokelaan tegen BMT aanvang 14.30 uur.