Competitie

4e klasse D

1 december 2018 14:30

Onbekend

Zaterdag 1 december stond op een donker Sportpark Madestein de topper tussen nummer één GDA en nummer drie BMT op het programma, na een 1-0 ruststand trok GDA in de laatste minuut door een doelpunt van Jeroen Mantel aan het langste eind 2-1. Bij GDA zaten Jeffrey van der Meer (hamstring) en en Marvin Nieuwlaat op de tribune, Nieuwlaat is op de weg terug maar moest deze wedstrijd nog net aan zich voorbij laten gaan. BMT begon buiten Dokie Boyla en Abdel Fadlaoui voor het eerst dit seizoen met een derde oud GDA speler Kerim Kuru in de basis. In het begin van de wedstrijd trok BMT ten aanval en was het GDA dat vooral de kat uit de boom keek, kansen waren er in die beginfase nog niet. Na een kwartier nam GDA het heft meer in handen en kwam tot acceptabel positiespel maar verder dan een schot van Nick Sadi die via een BMT speler over schoot en Dennis Lubout die een volley niet tussen de palen kreeg kwamen de Loosduiners niet. BMT moest al vroeg de eerste wissel toepassen. Pas in de 40minuut kon GDA de score openen, een prima breedte pass van Gerard Rust bereikte Richard Schaaphok en na de controle met de borst trof Schaaphok met een mooie curve via de binnenkant van de paal doel 1-0. De laatste vijf minuten van de eerste helft consolideerde GDA de voorsprong.  Na de thee leken de gastheren al te denken de buit binnen te hebben maar kwamen bijna bedrogen uit. De bezoekers pakte de tweede helft wel energieker aan en won veelal de duels, GDA stond erbij en keek er naar. De verdiende gelijkmaker viel al na vier minuten in de tweede helft, een lage inzet vanaf links werd half door GDA doelman Bas Swillens gekeerd en de bal rolde door voor de voeten van Salih Ozdemir die het speeltuig hoog in de touwen schoot 1-1. BMT bleef bijna die gehele tweede helft de bovenliggende partij, en het leek een kwestie van tijd dat de bezoekers een tweede treffer zouden maken. GDA trainer Wim Baggerman bracht meer body met zijn eerste wissel, Jeroen Mantel kwam voor Sander van der Ende daarna loste Redouan Boutasgont Patrick Kruis af. In de slotfase kwam ook spits Lesley Kloor nog in het veld voor Mike Vermeulen. Met de klok op 89 trok GDA nog eenmaal ten aanval de voorzet van Nick Sadi bereikte een GDA speler die de bal op het doel schoot. BMT doelman Dogukan Boyla pareerde liggend op zijn doellijn nog maar net de bal maar kon het leer niet onder controle krijgen, de ingevallen Jeroen Mantel tikte de terugrollende bal bij de tweede paal binnen 2-1. BMT vocht de treffer voor vermeend buitenspel nog wel aan maar de scorende Jeroen Mantel bleef prima achter de bal die van de BMT doelman terug kwam en ook de dienstdoende arbiter vond het een geldig doelpunt 2-1. De teleurstelling in het BMT kamp was groot want op basis van die tweede 45 minuten verdiende de ploeg van trainer Hassan Amheye meer dan nul punten. Na wat discussie floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. Na afloop bleek dat vanaf nummer twee tot nummer vier allemaal puntverlies leden en GDA qua resultaat dus een prima zaterdag had.

Volgende week speelt GDA een uitwedstrijd “aan de overkant” tegen de nummer twee van de ranglijst sv Loosduinen, dat zaterdag in Kwintsheul met 1-1 gelijkspeelde tegen Quintus.