4e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Onbekend

GDA 1 komt slap begin niet te boven.
GDA 1 was zaterdag 6 oktober gastheer voor het twee kilometer verderop gelegen sv Erasmus, de wedstrijd eindigde na een 0-2 ruststand in een 2-2 gelijkspel. GDA miste Marvin Nieuwlaat die vorige week in de wedstrijd tegen RAS met een knieblessure uitviel, binnenkort zal via een echo de schade vastgesteld kunnen worden. Daarentegen waren Sander van der Ende en Lesley Kloor na hun rode kaarten bij PGS/Vogel en hun daaropvolgende schorsing weer van de partij, en hadden zij ook meteen weer een basisplaats. Richard Schaaphok, terug van vakantie, zat op de bank en zou later nog speelminuten krijgen.
Dan de wedstrijd, GDA wilde in het begin het spel bepalen maar het liep totaal anders voor de Peenbuikers. De eerste kans was nog wel voor Jeroen Mantel die centimeters langs het Erasmus doel schoot, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Het spelsysteem vergt veel van de GDA spelers om het goed uit te voeren anders vallen er gaten en ook dat gebeurde in de vijfde minuut. Redouan Boutasgont was te ver weg en de voorzet/schot verdween ook nog eens over de slecht opgestelde GDA doelman Bas Swillens 0-1. Sv Erasmus was die eerste helft de bovenliggende partij maar ook GDA kreeg zijn kansen op een treffer, echter moet je ook bepaalde situaties herkennen en laten zien dat je wil scoren. Dat deed sv Erasmus prima, in een counter over rechts werd de bal bij de tweede paal nota bene door de linksback van Erasmus voor de tweede keer achter Bas Swillens geschoten 0-2. GDA had in die fase weinig beleving en inzet en dat moet je in de vierde klasse toch echt laten zien anders kan elke wedstrijd een moeilijk verhaal gaan worden.
De tweede helft kwam GDA goed uit de kleedkamer en drukte Erasmus achteruit, al snel viel de eerste goal, een scherpe voorzet werd door Marvin Moreira doorgekopt en een ongelukkige Erasmus speler kopte snoeihard de bal in eigen doel 1-2. GDA rook het angstzweet van hun tegenstander en wilde nu snel zaken doen. Na 70 minuten ging Sander van der Ende goed door en kon vanaf de achterlijn de vrijstaande Danny van Kesteren bedienen die de 2-2 binnen schoof. GDA voelde dat er nog een overwinning inzat en Erasmus trok alle registers open om het tempo maar uit de wedstrijd te halen. Sander van der Ende verschafte zichzelf na een prima eigen actie een doelkans maar raakte de lat. Lesley Kloor was ook namens GDA tot tweemaal toe dichtbij een treffer maar de eerste keer was de eerste aanname van Kloor niet goed waardoor de bal te ver van zijn voet schoot en de tweede kans stond Kloor oog in oog met de Erasmus doelman maar tilde de spits de bal over de keeper en het vijandelijke doel heen. Derhalve eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

Volgende week weer een derby en kan de GDA selectie met een fietstochtje van vijf minuten naar Houtwijk om tegen SV Houtwijk te spelen aanvang 14.00 uur