5 - 4

Victoria'04 2

2e klasse C

25 mei 2019 12:00

Zaterdag 25 mei was het laatste competitieprogramma van het seizoen 2018-2019, en GDA moest nog vol aan de bak om in ieder geval kans te maken op direct behoud van de res. 2eklasse. Immers de mannen van Jan Kloor hadden het niet in eigen hand want zelf moesten zij winnen en daarna was de uitslag van Vitesse Delft 3 tegen Quintus 2 belangrijk. Vooraf waren alle scenario’s bekeken want indien Quintus punten liet liggen lagen GDA 2 en Victoria’08 2 direct op de loer. En laat nou net de laatste wedstrijd tussen deze twee ploegen gaan.
Victoria trapte af en ging in een aanval die niets voor de Vlaardingers opleverde, de bal werd verdedigd en Mitchell Timmers kwam op het middenveld aan de bal, zijn dieptepass zette meteen Tim aan de Wiel op links aan het werk en de afgemeten voorzet werd door Ron Huisman via de binnenkant van de paal binnengetikt 1-0. Wat een begin, er waren nog acht GDA spelers niet aan de bal geweest en het was al 1-0. Dit beloofde wat voor de wedstrijd en dat werd het ook in een knotsgek en zeer spannend duel kwamen de bezoekers vrij snel op 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en speelden beide voor de drie punten met de wetenschap dat het dan misschien veilig kon zijn. GDA kwam weer op voorsprong, na een voorzet van Mitchell Timmers ging Jordy Taal met de doelman van de tegenpartij de lucht in, de doelman miste finaal de bal waarna Jordy de bal via zijn nek/rug in het doel zag verdwijnen 2-1. GDA op rozen maar dit was niet voor lang want Victoria kwam weer snel langszij, een voorzet van links viel over Wesley van Maren heen en de kopbal ging ook nog eens door de benen van Jordy Taal heen 2-2. Met de 2-2 gelijke stand brak de rust aan, tijd om de mannen weer op scherp te zetten. De geblesseerde Wesley van Maren werd vervangen door Ryan van Deutekom, helaas begon Ryan slecht aan zijn wedstrijd want na een paar minuten leek er weinig aan de hand toen een Vlaardingse aanvaller op de achterlijn was aangekomen, Ryan werd gepasseerd en meteen gooide Deutje de sliding erin, strafschop tegen en Cengiz was kansloos op de inzet 2-3. GDA stond na 50 minuten voor het eerst vanmiddag op achterstand en dat voelde langs de kant niet fijn, Kloor liet wat spelers warmlopen en wilde toch richting een overwinning aanvallend wisselen. Dat gebeurde met Mike van Steenhoven die voor meer onrust zorgde, na weer een goede voorzet van Mitchell Timmers kopte Jeffrey van der Harst op het doel, Ron Huisman gaf het laatste tikkie over de doellijn heen 3-3. Weer had Victoria een antwoord klaar want binnen een paar minuten schoot een speler van de bezoekers van grote afstand op het doel, de bal stoot verraderlijk vlak voor Cengiz op en de ongelukkige Isik zag de bal over hem heen wippen 3-4. GDA leek aangeslagen maar weer drukte Jan Kloor zijn stempel, Mark Zoutendijk kwam er met zijn lengte bij en het zorgde voor veel onrust bij de Vlaardingse verdediging. Tim aan de Wiel begon aan een actie , van links kwam hij naar binnen en schoot in de korte hoek de gelijkmaker achter een vertwijfelde doelman 4-4. Nog was het niet klaar wat beide ploegen waren met een gelijkspel kansloos voor een langer verblijf in de 2klasse. De GDA bank veerde twee keer op omdat zij heel dicht bij een bevrijdende treffer kwamen maar de inzetten van Guillano Liefden en Tim aan de Wiel vielen net niet binnen. In de 78minuut was het wel raak voor GDA, Mike van Steenhoven kopte een voorzet van Mitchell Timmers over de doelman heen 5-4. Tim aan de Wiel kon de wedstrijd voor GDA op slot gooien maar zijn inzet vlak voor tijd werd knap gered door de Victoria doelman. GDA werd in de laatste fase van de wedstrijd nog met de rug tegen de muur gezet en de leidsman telde zelfs nog 5 minuten blessuretijd bij, maar de Loosduiners hielden stand en na het laatste fluitsignaal konden de handen de lucht in. De andere wedstrijd was in een 2-0 overwinning voor Vitesse Delft geëindigd en daarom wipte GDA 2 over Quintus 2 heen.
In de competitie werd Schipluiden 2 kampioen en spelen HVC’10 2, ‘s-Gravenzande 3 en Vitesse Delft 3 nacompetitie voor promotie. Delta Sport moet het volgend seizoen een treetje lager doen terwijl Victoria’08 2 en Quintus 2 p/d wedstrijden moeten spelen voor behoud.

GDA 2 is voor dit seizoen klaar en vanaf de begeleiding danken wij iedereen die zijn steentje in meer en in mindere mate heeft bijgedragen.

Morgen volgen de foto's van de wedstrijd. . . . .