GDA 2 bij Victoria 2 in boeiend duel naar gelijkspel

2e klasse C

13 oktober 2018 11:00

Onbekend

GDA 2 bij Victoria 2 in boeiend duel naar gelijkspel.
GDA 2 moest zaterdag 13 oktober op bezoek in Vlaardingen bij Victoria’04 2, de Vlaardingers hadden twee van de eerste drie duels in winst omgezet en stonden op een tweede plek van de ranglijst. GDA bivakkeert vooraf aan het duel na één winstpartij uit drie op een 11eplek. Voor deze wedstrijd kon trainer Jan Kloor geen beroep doen op Ron Huisman (gebroken middenhandsbeentje), Joey Mejan (knie probleem) en Ryan van Deutekom (elders verplichtingen). Daarom had Jan Kloor Kevin van der Valk en Mike Steenhoven gevraagd om naast Guilano Liefden en reserve doelman Pim Bergmans op de bank plaats te nemen. Liefden en Steenhoven vielen nog verdienstelijk in terwijl Kevin van der Valk bleef zitten en dus geen knikker geraakt heeft of het moet tijdens de warming up geweest zijn toen Kevin van der Valk een bal de, achter het veld gelegen, rijksweg A20 op schoot.

Dan de wedstrijd: Van meet af aan waren beide teams aan elkaar gewaagt, had Victoria wel iets meer balbezit maar waren de kansen voor GDA. Eerst was het Tim aan de Wiel die een inzet net voor het doel langs zag gaan en in de 18eminuut schoot Johan Verbrugge naast een vaststaande doelman op de paal. GDA kreeg in die periode ook een paar hoekschoppen en uit de rebounds schoot eerst Mitchel Sips en later ook Rodier Hussain Ali net naast de verkeerde kant van de paal. Victoria werd gevaarlijk uit een standaard situatie, na een Loosduinse overtreding ging de bal van net buiten de 16 rakelings langs het doel van Cengiz Isik. De rust brak met een 0-0 tussenstand aan. De tweede helft speelde GDA beter als zijn opponent en zochten de Peenbuikers naar de beloning in de vorm van een voorsprong. Die kwam er niet terwijl het daar toch aardig wat kansen toe had. Tim aan de Wiel had een paar goede passeeracties en bij één daarvan schoot Tim over de doelman heen en eindigde de bal tegen de voorkant van de doellat, Guilano Liefden leek de terug komende bal voor het inkoppen te hebben maar de omhoog stuitende bal ging via het voorhoofd van Liefden over het Vlaardingse doel heen. Wesley van Maren kreeg daarna een uitgelezen kans om de 0-1 aan te tekenen maar zijn kansrijke inzet ging ook over. Victoria werd in die tweede helft nog eenmaal gevaarlijk, uit wederom een vrije trap voor het GDA doel ranselde de attent keepende Cengiz Isik de bal uit de kruising.

Cengiz Isik ranselt de bal stijlvol uit de hoek.

Smet op de tweede helft waren het aantal kaarten die de ultramoderne scheidsrechter van Gent, hij hield alles bij op zijn iWatch, nodig had. Eerst was er een snoeiharde overtreding van achteren op Sander Lorsheyd waarin zowel zijn tegenstander als Sander een rode kaart kregen.

Rood voor beide aanvoerders
De rode kaart van de tegenstander was te billijken maar die van Lorsheyd sloeg nergens op, volgens de leidsman had Lorsheyd zich schuldig gemaakt aan een natrappende beweging terwijl hij op de grond lag. Met 10 tegen 10 en een flink aantal onnodig gegeven gele kaarten maakte scheidsrechter van Gent na 90 minuten en een 0-0 stand een einde aan de wedstrijd. Helaas vandaag twee punten te weinig maar het team toont wel degelijk progressie, de inzet en beleving is gewoon zoals het hoort goed. Je moet als selectielid niet alleen onderdeel van het geheel willen zijn en zeg maar een beetje mee hobbelen maar ook echt een positieve bijdrage willen leveren, en dat gebeurde deze week met prima trainingen gevolgt door een dito wedstrijd.

Volgende wedstrijd speelt GDA al aanstaande woensdagavond om 20.00 uur thuis, op Sportpark Madestein is het dan gastheer voor Te Werve 2 en de inzet is dan een plek in de volgende K.O.ronde van de beker. Op zaterdag 27 oktober gaat de competitie verder met een thuisduel tegen Quintus 2 aanvang 12.00 uur.