GDA JO8-1 speelt een zinderende wedstrijd op Madestein

9 - 13

VELO JO8-1

Groep 2 02

1 september 2018 9:00

Zaterdag 1 september half negen 's ochtends. Terwijl Nederland langzaam ontwaakt op deze zonnige zaterdagochtend, komen aan de Madesteinweg 10 op het terrein van GDA, acht mannetjes en hun ouders bij elkaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Het gaat hier om het nieuwe JO8-1, bestaande uit de drie oude rotten uit de gelederen en vijf jongens van de nieuwe aanwas. Pas één training echt samen geoefend en nu al aan de bak! Aan alles en iedereen is de spanning en sensatie te merken.. De ogenschijnlijk ontspannen ouders maken onderling een gemoedelijk praatje maar niets is minder waar!

We zijn allemaal wat onzeker! Wat kunnen we verwachten? Kunnen we wel iets verwachten? Ligt de lat te hoog voor zo'n nieuw team? Kunnen ze elkaar wel vinden? Is er genoeg om op voort te borduren? We weten het simpelweg niet!

En dan de mannen waar het om draait. Ze zoeken elkaar op, maar ook bij hun is de spanning zichtbaar. Dit jaar gaat het om het eggie, lijkt ook het besef bij hun te zijn! Goed, de trainers Jeroen en Michel roepen de jongens bij elkaar voor de warming-up. Hierna de strategie en wat laatste instructies geven over hoe wij onze tegenstander van formaat (JO8-1 van VELO) gaan bestrijden.

De zon schijnt, het veld is lekker nat door de ochtend douw en de geur van vers gras is overal! DE perfecte omstandigheden voor een mooie pot voetbal zijn daar. Klokslag 9 uur! Spelbegeleider Patrick blaast op zijn fluit de wedstrijd is begonnen.

Eerste helft
Het team staat nog maar net in positie wanneer VELO aan de bal komt en voor we het goed en wel doorhebben ligt de bal al bij ons in het net!
AI AI AI als dit maar goed komt! Zou het dan toch te lastig zijn voor onze jongens? Maar dan gebeurt er iets! Iets moois, iets magisch, want  als een stel profs worden er blikken over en weer geworpen en wordt er onder zinder ogen van het publiek een fenomeen geboren! DE TEAM SPIRIT!!!

Als een waar collectief herpakken onze mannen zich en zetten druk naar voren en naar wat goede combinaties is daar onze eerste corner. Robin de man met de uitstekende traptechniek staat achter de bal en swingt de bal met de juiste vaart voor het doel van de tegenstander. Als een volleerd spits kruipt Levi voor zijn tegenstander en knikt de bal goed in de hoek. YES: 1-1!
Aftrap voor VELO en het is niet waar voor de het door hebben ligt de bal al weer bij ons in het netje. Ook nu weten onze mannen zich weer karig te herpakken zelfs als het 1-3 wordt. Op dat moment hebben wij wel het geluk dat onze keeper van de eerste helft Irshaan een paar goede ballen pakt.

Echter, hierna begint de eerste aanvalsgolf op het doel van VELO! Maik schiet net naast! Devin tegen de voet van de keeper! Jerry op de paal! Emir in het zij net! Hij wil er maar niet in lijkt het wel! Maar dan een uitbraak van grote schoonheid! Het begint bij een goede interceptie van Gianni, die snel tussendoor passt op Jerry. Jerry stuurt vervolgens met een lange crosspass Robin de hoek in, die op zijn manier Levi voor de goal vrij zet. Levi faalt niet: 2-3. Wat een aanval, wat een GOAL!!! GDA is op dit moment de betere van de twee. Toch is het VELO die de kansen benut en ons op achterstand zet. tot 7-2. Maar daar is wederom DE TEAM SPIRIT van onze jongens te zien want voor de rust weten we voor rust terug te komen tot 4-7.

Tweede helft
Na wat bemoedigde woorden en tactische instructies van  de trainers begint de tweede helft bijna identiek aan de eerste helft. Voor we het door hebben heeft VELO al weer gescoord en staan we op 8-4 achterstand. Maar net als de eerste helft laten onze jongens de koppies niet hangen! Ze herpakken zich en de tweede ware aanvalsgolf van GDA op het doel van VELO. is een feit!

Het ontbreekt ons in deze fase aan een beetje geluk want wel vier kansen achter elkaar betalen zich niet uit. Desalniettemin geeft GDA niet op en het geluk word afgedwongen!
Eerst een schitterende streep van Robin 5-8. Levi zet vervolgens goed door en na het passeren van de keeper, maakt hij met zijn linkerbeen de 6-8! De druk van GDA blijft en yes!!! Emir maakt met een leep balletje in de kruising de 7-8.

Er op en erover!! Denkt iedereen..

Maar zo'n aanvalsgolf vreet energie en waar het ons ontbreekt aan geluk vliegt bij VELO elke kans of mislukte voorzet er ook in. VELO loopt weer uit na 12-7, maar zelfs deze toch fikse tegenslag lijkt onze jongens niet te deren, want we blijven goed voetballen. We schieten nog een keer ongelukkig op de paal en weten wel weer uit een corner te scoren.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 9-13 nederlaag, maar dat is een vertekent beeld van de daadwerkelijke verhoudingen. Ik als reporter, heb ik net als alle andere ouders en aanhang een strijdvaardig en goed voetballend GDA gezien. De gretigheid en de bereidheid droop er vanaf, maar ook voetballend hebben we veel goede dingen gezien. Zowel individueel als het collectief.

Vol goede moed kijken wij allen uit naar het komende seizoen en wat wij nu hebben gezien biedt perspectief! Deze zonnige zaterdag was een kadootje voor iedereen die erbij was. Op naar volgende week!