Sterk spelend GDA JO8-1 boekt een ruime overwinning op ESDO

GDA JO8-1

Groep 2 02

8 september 2018 9:45

Zaterdagmorgen 8 september 2018. Om 09.15 uur verzamelt GDA zich op het sportcomplex van ESDO voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De zon schijnt, er staat weinig wind en het is nog niet te warm. Ideaal voetbalweer dus! Van de koppies straalt af dat iedereen er zin in heeft.

Als voorbereiding op deze bekerwedstrijd schiet trainer Michel de keepers van vandaag in, te weten Devin en Emir. De andere jongens gaan met Jeroen mee om een rustige warming-up te doen en laten de bal al passend rond gaan. Dan staat de spelbegeleider klaar, de jongens nemen hun positie in en de eerste helft begint!

De eerste helft start wat rommelig. ESDO neemt de eerste paar minuten het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. De strijd speelt zich vooral af op het middenveld, waar Maik knokt voor wat hij waard is. GDA probeert te combineren, ondanks het gebrek aan ruimte. Op het moment dat GDA meer duels begint te winnen, valt ook direct de 0-1. Jerry zet goed door na een duel en schiet de bal links van de keeper het doel in: YES!

Een goed begin is het halve werk zou je zeggen, maar ESDO blijft strijd leveren. Onze jongens kunnen echter ook knokken en dat zie je aan het scoreverloop: De goals vallen om en om, voor GDA weet Irshaan weet twee keer te scoren en Robin schiet de derde hard binnen. Hierdoor heeft GDA in de eerste helft het laatste woord en gaan de mannen met een 2-4 voorsprong rusten.

Een spannende wedstrijd, dat ook te merken is aan de toeschouwers. Er wordt heel positief aangemoedigd en dit slaat over op de jongens. Daarom is het zo belangrijk dat GDA dezelfde energie blijft geven in de tweede helft als in de eerste helft. De trainers proberen de boodschap zo goed mogelijk over te brengen, de tweede helft start.

En of GDA de boodschap heeft begrepen. De jongens zetten ESDO direct vast en gaan er volle bak op. Irshaan schiet de 2-5 prachtig binnen, alleen de tegenstander legt zich er niet bij neer. Een mooie actie van de spits van ESDO eindigt in een hard schot op doel, maar Emir heeft een geweldige redding in huis. Uiteindelijk schiet Levi de bal van afstand tussen de palen, onhoudbaar voor de ESDO doelman: 2-6. Dit doelpunt was de nekslag voor ESDO, wat door GDA uitgebreid werd gevierd met een ‘Fortnite’ dansje!

Daarna is het er op en erover. Eerst schiet Robin de bal in een mooie boog met links over de keeper heen. Vervolgens knokt Gianni zich geweldig door de verdediging, rent alleen op doel af en bekroont een sterke wedstrijd met een doelpunt. Het slotakkoord is wederom voor Robin, die de eindstand op 2-9 bepaalt. Dit is op het wedstrijdformulier aangepast naar 2-8, maar dat mag de pret niet drukken.

Het was pas de tweede wedstrijd van het jaar, maar de contouren van een team beginnen zichtbaar te worden. Als een fase blijkt dat het voetballend even niet kan, zijn de jongens ook bereid te knokken. Een mooie basis voor de komende wedstrijden!

De volgende en tevens laatste bekerwedstrijd is een onvervalste derby tegen Loosduinen. Deze wedstrijd speelt GDA thuis om 09.00 uur.