GDA 2 in tweede helft soeverein naar eerste driepunter

Competitie

Groep 2 30

8 september 2018 12:00

Onbekend

GDA 2 behaalde in de tweede bekerwedstrijd een prima resultaat, tegen sc Monster 3 werd het na een 0-0 stand bij rust, 4-1 in het voordeel van de Loosduiners. Ten opzichte van vorige week bij Die Haghe waar trainer Jan Kloor maar 10 fitte spelers bij zich had was het nu wel prima met 14 fitte gasten op het formulier. Bij GDA 2 staan alleen Jeffrey van der Harst (knie), Tim aan de Wiel (hamstring) en Mark Zoutendijk (buikspier) nog met blessures langs de kant. De niet opgekomen KNVB scheidsrechter werd trouwens wel door Mark Zoutendijk, die de wedstrijd zonder gele kaarten volbracht, prima vervangen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaag. Monster liet zich regelmatig voor het doel van Cengiz Isik zien en raakte ook een keer het aluminium, aan de andere kant zag Sander Lorsheyd een één op één met de Monster doelman door laatstgenoemde net redding brengen. Het zou tot in de tweede helft duren voor het geduld van de aanwezige toeschouwers beloont werd. GDA kreeg een aantal hoekschoppen op rij en bij de derde hoekschop, die in eerste instantie leek te stranden, schoot Guilano Liefden vanuit de draai fraai raak 1-0. Niet vaak maak je als speler zo een mooi doelpunt en de centrale verdediger was dan ook terecht blij met zijn treffer.
GDA drukte meteen door en een mooie crosspass van Wesley van Maren bereikte Tim Vreeswijk die daarmee schuin voor de Monster doelman verscheen, Tim raakte met zijn schot de keeper en de bal klutste terug de volgende inzet van Tim Vreeswijk werd bij de tweede paal door Sander Lorsheyd nog net met de borst het doel ingelopen 2-0.
Trainer Jan Kloor, die in de rust al de nog niet geheel fitte Ron Huisman had vervangen voor Ryan van Deutekom, wisselde na de 2-0 Wesley van Maren voor Mitchel Timmers. Meteen was het gemis van de druk coachende van Maren in het veld zichtbaar, GDA werd slordiger en de organisatie was even zoek. sc Monster profiteerde optimaal door in een onoverzichtelijke situatie de aansluitingstreffer op het bord te zetten 2-1. Kloor bracht met zijn derde wissel vers bloed in de persoon van Jordi Taal die Johan Verbrugge verving. GDA zocht in de minuten daarna weer naar de vorm van het uur daarvoor en herstelde zich net op tijd. Mitchel Timmers was de maker van de 3-1, met een mooie schaarbeweging kreeg Mitchel meer ruimte voor het schot wat doel trof in de lange hoek. Vlak voor tijd probeerde Mitchel Sips vanuit een scrimmage voor GDA het laatste tikje te geven maar de bal ging door een eigen inzet van een Monster speler over de doellijn 4-1. Niet veel later floot scheidsrechter Mark Zoutendijk voor het einde van de wedstrijd.

Zaterdag 15 september speelt GDA 2 de derde wedstrijd in deze bekerpoule op het eigen Madestein tegen Rohda’76 2. Drie ploegen (Die Haghe, Rohda’76 en GDA) zijn nog in de race voor de tweede bekerronde, bij winst moet de ploeg van Jan Kloor het resultaat van de wedstrijd sc Monster 3- Die Haghe 3 afwachten wie er eerste dan wel tweede of derde wordt in de poule.