GDA eindigt na winst als tweede in de bekerpoule

Competitie

Groep 2 27

15 september 2018 15:00

Onbekend

Zaterdag 15 september speelde GDA de derde en laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde, het betrof een uitduel in Pijnacker tegen de zaterdagafdeling van Oliveo en de Loosduiners trokken met 2-3 de tweede overwinning binnen. Wegens vakantie waren Gerard Rust en Richard Schaaphok nog steeds afwezig maar verder kon trainer Wim Baggerman uit een fitte selectie putten.
De eerste helft was GDA al oppermachtig maar het was de blauw witte formatie die de leiding namen, een actie over links werd keurig uitgespeeld en GDA doelman Bas Swillens was kansloos 1-0. GDA dat al wat kansen had gehad kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Sander van der Ende 1-1. Binnen tien minuten liet Sander van der Ende weer een schot los dat voor de Oliveo doelman niet te pakken was 1-2. GDA bleef de bovenliggende partij maar verzuimde verder afstand van de thuisploeg te nemen. De rust brak aan met een 1-2 voorsprong voor de Loosduiners. Na rust weer GDA dat op alle fronten de betere was maar weer lieten de Peenbuikers grote kansen onbenut. Het was wederom Sander van der Ende die GDA toch nog op een ruimere voorsprong zette 1-3, daarmee had de flegmatieke buitenspeler zijn hattrick te pakken. Oliveo gaf zich niet zomaar gewonnen en trok toch zo nu en dan ten aanval, en één van die aanvallen leverde succes op. Bas Swillens was ver uit zijn doel en werd uitgespeeld maar de aanval leek te stranden, echter kon de bal breed gespeeld worden en een Oliveo speler kon langs de GDA verdedigers de aansluitingstreffer binnen schieten 2-3. De verdere kansen, die ruim aanwezig waren, werden niet meer benut zodat de wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning.
Volgende week zaterdag wordt aangevangen met de competitie, GDA 1 begint met een uitduel tegen PGS/Vogel 1 op Sportpark Ockenburgh aan de Wijndaelerweg wordt om 14.30 uur afgetrapt.