...
Nick Sadi (intikker)

11 augustus 2018 14:30

GDA zami speelde zaterdag 11 augustus het allereerste oefenduel voor aanvang van het nieuwe seizoen 2018-2019.
Deze wedstrijd had een heel klein VIOS tintje met twee hoofdtrainers die in de glorietijd aan het begin van de negentiger jaren van de club op Sportpark Escamp II aan de Melis Stokelaan furore maakten. Richard Urgert die ook nog een aantal seizoenen bij GDA heeft gespeeld is op dit moment namelijk hoofdtrainer bij het Zoetermeerse DWO, en in de voetballerij kom je elkaar altijd weer tegen en zo ook na jaren de ontmoeting op sportief vlak tussen Wim Baggerman en Richard Urgert.

Wim Baggerman had op de eerste acht trainingen niet te klagen over de opkomst en kon putten uit een grote groep spelers, dus nam de trainer die net deze week ABRAHAM had gezien achtien spelers en twee keepers mee naar de Heuvelweg in Zoetermeer. In de eerste helft verdedigde Cengiz Isik het doel en bestond de verdediging uit Redouan Boutasgont, Tim Vreeswijk, Jeffrey van der Harst en Roy Hartman. Het middenveld werd gevormd door Rodier Hussain-Ali, Jeffrey van der Meer en Mike Vermeulen terwijl Mitchel Sips, Sander van der Ende en Nick Sadi voor de aanvallende impulsen moesten zorgen.
De reservebank bestond hoofdzakelijk, niet binnen GDA maar wel bij de zamies, uit nieuwe gezichten.
Met Arthur Boekkamp en Joey Mejan had het spelers die voorgaande jaren al actief binnen de zami waren, maar met Danny van Kesteren, Mitchel Timmers en Marvin Nieuwlaat die alle drie terugkeerde op het oude nest, Marvin Moreira Dennis Lubout overgekomen van GDA zondag en uit de JO19 Jordi Taal was het GDA gezicht gewaarborgd. Als enige nieuwkomer vulde doelman Bas Swillens de bank, Swillens lijkt zich vanaf het begin op Sportpark Madestein prima thuis te voelen. Met Bas Swillens kwam ook Gianluca Demmers van sv Houtwijk de selectie versterken en Gianluca fungeerde als assistent scheidsrechter een rol die hij doorgaans dit seizoen zal gaan vervullen.
Terug naar waar het allemaal uiteindelijk om draait het voetbal. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, DWO kreeg wel de beste kansen maar Cengiz Isik trad adequaat op en leek tot aan de rust de nul te houden. Echter in de laatste minuut werd Cengiz via een prima afstandsschot gepasseerd en namen de gastheren de leiding 1-0. In de rust bleven veel GDA spelers achter in de kleedkamer en kwamen negen verse krachten in het veld, de negen werden aangevuld met twee spelers die ook in de eerste helft speelden Nick Sadi en Roy Hartman. Bas Swillens nam plaats onder de lat en de verdediging werd gevormd door Arthur Boekkamp, Dennnis Lubout, Marvin Moreira en Roy Hartman. De middenlinie bestond uit Jordi Taal, Danny van Kesteren en Joey Mejan. Terwijl Nick Sadi, Marvin Nieuwlaat en Mitchel Timmers de aanvallende posities bezetten. GDA had in de tweede helft het betere spel en kwam via een strafschop op gelijke hoogte, een prima aanval leek afgerond te worden door Danny van Kesteren maar de aanvoerder werd onreglementair naar het (kunst)gras gebracht. Marvin Nieuwlaat stuurde vanaf 11 meter de bal de andere hoek in als waar de DWO doelman voor koos 1-1.
GDA ging door en niet veel later scoorde Nick Sadi de 1-2, DWO kwam door slordig balverlies ter hoogte van de middenlijn weer op gelijke hoogte 2-2 maar Nick Sadi zette GDA wederom op een nieuwe voorsprong 2-3. Verder werd er niet meer gescoord en dus eindigde het duel in een 2-3 overwinning voor de bezoekers.
GDA trainer Wim Baggerman sprak na afloop over een prima wedstrijd wel met twee gezichten, maar ging hij verder dat is niet meer dan logisch als je na de thee bijna je complete elftal kan wisselen.
Baggerman zag in de zomer zijn selectie een kwaliteitsinjectie krijgen met spelers "die zomaar binnen kwamen wandelen" en daarmee wordt de concurrentie groter, alleen maar een leuk luxeprobleem volgens Baggerman die dit niet als een probleem ziet en uiteindelijk zal ik voor de gasten kiezen die het beste team vormen. Daarbij vanaf maandag sluit assistent-trainer Jan Kloor weer aan en met GDA 2, dat afgelopen seizoen zijn plek in de tweede klasse heeft behouden, zal ook dit team gebaat zijn bij meer kwaliteit zodat het weer naar boven zou kunnen gaan kijken.
Komende week traint de zaterdagselectie nog twee keer op Madestein, waarvan het maandag op het gloednieuwe kunstgras van veld 1 mag kennis maken met de nieuwe ondergrond. Van vrijdag tot zondag gaat de zaterdagselectie op trainingskamp naar het Brabantse Loon op Zand waar het zaterdag 18 augustus met twee teams op Sportpark "De Gaard" in Waalwijk tegen RWB Waalwijk speelt.

Volgende wedstrijd:   Zaterdag 18 augustus,   RWB Waalwijk - GDA   - Klik hier voor details -